Jump to content

6. Великата тайна


Recommended Posts

6. ВЕЛИКАТА ТАЙНА

1. За да ти се отвори ума, да дойде светлина в него, да се задвижи онзи център в мозъка ти, с който може да се свържеш с Новия Завет и Писанията на 4-те евангелисти, е цяло събитие от космически порядък. Говоря напълно сериозно.

Това се случи и с мен. Много точно, и точно на определеното време. Тогава не го схващах. Смятах, че така ми се е случило. Но днес -12 септември 2014 г. разбирам, че това е избрано и посочено от Онзи, Който ръководи поредицата „Изгревът". Без Него нищо нямаше да го има!

2. Нито дедите ми, нито родителите ми, не са имали у дома си Евангелие или Библия. Могли са да си я купят, но не им е трябвало. Но родиха мен и аз издадох „Изгревът", том ХХ1\/за методистите, евангелистите и цялата история за появяване на Библията в България. Направих го аз, понеже мен избраха и поставиха да свърша тази работа. Друг такова не може да извърши, в никакъв случай!

3. За раждането на Исуса е написано много неща от евангелистите през вековете. На много места Учителя говори за неблагоприятното стечение на планетите, които са определили Неговата съдба. Виж „Изгревът", том XV, с. 549-551 - „Витлеемската звезда".

През годините, когато четях Словото на Учителя Дънов, срещах много Негови изказвания, но не си ги отбелязвах и не ги извадих. Бяха изумителни! Някой ми говореше в ушите: „Извади ги, ще ти потрябват." Не го направих. А сега ми трябват, но ги нямам и не знам откъде съм ги чел.

4. Първото чудо е пристигането на тримата мъдреци от Изтока, водени от звездата на Небето, за да се поклонят на юдейския Цар, Който се е родил. (Виж Евангелие от Матея, гл. 2, ст. 1-3.).

5. Второто чудо е, че Онзи, Който е довел мъдреците от Изток да се поклонят на родения юдейски Цар, предупреждава мъдреците по време на сън, и те се връщат по друг път, и не се връщат при Ирода.

6. Третото чудо е, че ангел от Господа се явява на сън на Йосиф и му нарежда да бяга в Египет, за да се спасят от Ирода. И да останат там, докато е жив.

7. Четвърто чудо е, че Ирод вижда, че е излъган от мъдреците, но вярва на пророчеството им и нарежда да се избият всички новородени деца до 2 години.

Вие знаете ли какво това означава? Означава, че всички са повервали на мъдреците от Изтока!

8. Петото чудо:

След като умира Ирод, то ангел Господен се явява на сън на Йосиф и му нарежда да се върне в Израилевата земя. Изпълнява нарежданията на ангела и се връща в Израилевата земя с майката и детето.

9. Шестото чудо:

Йосиф се връща, но отново е предупреден на сън от ангела Господен да се оттегли и да се засели в Галилейската страна. Заселва се в Назарет. И така небето извършва тази операция, и с това заблуждава всички, и доказва, че Исус е от Галилея. А той е от Витлеем и е чист юдеин, потомък на Давида. Но тогава това никой не знае, защото нарочно е укрито от тях. Има си причина.

10. Седмото чудо:

Когато Исус Се кръщава в река Йордан от Йоан Кръстител, то Небесата се отварят и вижда, че Божествения Дух слиза върху Него като гълъб. И сила небесна влиза в Него, и светлина от Небето кръжи над главата Му, като се претвори в Слово, което има власт и сила. С властта и силата от Духа Божий, Той проповядва новото Си Учение. По друг начин не може.

11. Осмото чудо:

В Евангелие на Лука, (гл. 4, ст. 16-21) оповестява, че в родния Му град Назарет Той посещава в съботен ден Синагогата, и служителят Му дава да чете книгата на пророк Исая. Той намира (гл. 61, ст. 1), и започва да чете: „Духът на Господа е на Мене." Завършва с думите: „Днес се изпълни това писание във вашите уши." Всички се изпълнят с гняв и искат да го хвърлят в пропастта, за да Го умъртвят.

И се запитваме, откъде Исус знае да чете, когато всички Негови ученици са рибари и неграмотни.

Според Учителя Дънов, Той е бил заведен при Есейте и години там Се обучава на четмо и писмо, и е изучавал „Петокнижието на Мойсея".

12. Деветото чудо:

Всички се учудват, че Неговото Слово е с власт и може да командва на духовете нечисти да излизат от обсебените хора. С власт и сила заповядва! Всички виждат, че Сила излиза от Него и изцелява всички.

Деветото чудо е чудото на Силата, която излиза от Него. Това е Сила на Духа Божий, Който е в Него.

13. Десетото чудо:

Фарисейте обвиняват Исус, че изгонва духовете чрез Велзевула (Лука, гл. 11, ст. 15-28). Научават майка Му и братята Му, и идват да се срещнат с Него, и да си Го приберат като луд. Тогава се носи чувал, слага се върху главата, завързват го и така прибират лудия. Майка Му и братята го намират, но Той е в една къща, където проповедвал, а народа Го слушал. Но на една постелка носят паралитик и се опитват да го внесат вътре, но не могат. Тогава го занасят отзад на къщата, качват се на покрива, свалят керемидите и го спускат вътре пред нозете на Исуса. Като им вижда вярата, казва, че му се прощават греховете, и му нарежда да стане, и да си върви. Той става, вдига постелката и си тръгва. Всички гледат и благославят! (Лука, гл. 5, ст. 18-26).

Паралитикът минава покрай майка Му и братята Му. Те само Го гледат и мълчат.

„И дохожда в една къща, и пак се събра народ, така щото те не можаха нито хляб да ядат. А своите му, като чуха това, излязоха за да го хванат, защото казваха, че не бил на себе си. И книжниците, които бяха слезли на Ерусалим казваха, че Той има Веелзевул, и че изгонва бесовете чрез началника на бесовете". (Марка гл. 3, ст. 20-22)

Евангелие на Марка гл. 3, ст. 22-30 отговаря на нападката, ст. 29 „Но ако някой похули Светия Дух, за него няма прошка до века, а е виновен за вечен грях"

Евангелие на Марка гл. 2, ст. 1-12. Докарва паралитик, разкриват покрива, пребиват го и го пускат с постелката „стани вдигни постелката и иди у дома си"

14. Единадесето чудо:

Тогава съобщават на Исуса, че вън Го чакат майка Му и братята Му. Той отговаря: „Майка моя и братя мои са тия, които слушат Божието Слово, и го изпълняват." (Лука, гл. 8, ст. 20-21).

Съобщава се, братята му и майка му го чакат вън.

Евангелие на Матея гл. 12, ст. 46-50. Казват му, че майка му у братята искат да говорят с него „Коя е майка ми и кои са братята ми? И като простре ръце към учениците си рече: Ето майка ми и братята ми. Като върши вплята на Отца, който е на небесатс, той ми е брат, сестра и майка"

Евангелие на Марка гл. 3, ст. 31-35. Съобщават, че са дошли майка му и братята му и са изпратили да го повикат. Отговаря по същия начин.

Евангелие на Лука гл. 8, ст. 19-21. Отговаря им по същия начин, че майка и братя са онези, които слушат Божието Слово и го изпълняват.

Евангелие на Лука гл. 11, ст. 15-26. Говори за Сатана и Велзевул, които са се разделили на две.

Евангелие на Иоанна гл. 17, ст. 41-42. От къде ще дойде Христа; ст. 52 „От Галилея пророк не се издига"

С това чудо отпадат всички възхвали за майка Му и братята Му, защото човек идва и се ражда при враговете си. И той не случайно казва, че никой пророк не е без почит, освен в своята родина, и между своите сродници, и в своя си дом. Това се случва с Него. (Марка, гл. 6, ст. 4-5).

Това се повтаря и по времето на Учителя Дънов, и с Него самия. Описали сме стотици случай в „Изгревът", където българите Го отхвърлят.

15. И сега идваме до най-важното чудо! Това е чудо дванадесето:

В Евангелие на Матея, (гл. 13, ст. 54-58), се описва, че всички се учудват откъде идват у Него тази сила, мъдрост и велики дела. Та те знаят, че е дърводелец, че има 4 братя, на име: Яков и Йосиф, Симон и Юда и неколко сестри. А те са обикновени хора. А при Исус има Сила и Дух. Откъде идва всичко това?

Хайде де, отговорете си. Можете, ако признаете, че Бог не е в Слово, но в Сила. Чрез Сила се влиза в Божието Царство.

16. Тринадесето чудо:

А сега идваме до най-голямото чудо!

Всички евангелисти говорят за непорочното зачатие на Мария от Святия Дух. Възможно ли е това? Това е невъзможно! А защо?

В растителния свят имат цвят, който трябва да се опраши от прашеца, за да се дойде до зачатие и до плод.

В животинския свят имаме мъжкар и женска. Без оплождане, не може да има потомство.

В морето при рибите е същото - мъжка и женска риба, която след това хвърля хайвера си и се излюпват рибите. Аз съм виждал това в рибарника при 7-те Рилски езера.

В човешкия свят е същото. Имате мъжът и жената, която носи плода 9 месеца, и го ражда. За да слезнеш на Земята, трябва някой да те роди. Трябва да преминеш през зачатието, да те износят и да те родят.

17. Четиринадесето чудо:

А непорочното зачатие на Духа при Мария - майката на Исуса? Трябва да се знае, че Духа в еврейския език е от женски род. И така, там може да се ражда. Но в българския език е от мъжки род, и Той не може да ражда. При еврейте и при старите автори на Евангелието това се е знаело, и не е правило голямо впечатление, че Духа ражда. Така че няма непорочно зачатие! Има зачатие от мъжкия пол и раждане от женския.

Това е за Земята. Точно и определено. Друго раждане няма!

18. Петнадесето чудо: ЗА НОВОРАЖДАНЕТО.

В Евангелие на Йоана, (гл. 3, ст. 1-12) се говори, че да се новороди човек^ трябва да се роди от вода и Дух. А защо ли? Трябва да отидеш на река Йордан да те кръсти някой с вода, да си опростиш греховете, и тогава да слезне Духа от Небето, и да влезе в тебе. Това е закона. Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е Дух.

На Земята ти трябва плът, за да пребиваваш. А да направиш връзка с Небето, трябва да се отворят небесните порти и врати, и от там да слезе Божествения Дух върху теб, и да влезе в теб. Това е новораждането чрез Духа. Но ти си в плътско тяло, а Духа пребивава вътре в теб.

19. Шестнадесето чудо: ЗА НЕПОРОЧНОСТТА.

В Евангелие на Матея, (гл. 13, ст. 54-58), както и в Евангелие на Марка, (гл. 6, ст. 3-5), са дадени имената на четиримата Му братя и да кажем 2 сестри.

Това прави 6 деца + Исус, всичко 7 деца.

Може ли сега някой да ми отговори за колко години една жена може да роди 7 деца? На две години по едно дете, това прави 14 години на жената в раждане.

Можете ли да си представите 14 години Мария да ражда? Отговорете си. Непорочност ли? Тук има раждане на дете на всеки две години. Тук трябва да бъде бащата и майката. Бащата е Йосиф, а майката Мария с 6 деца.

20. Седемнадесето чудо: А КЪДЕ Е ИСУС?

Най-голямото доказателство е за нас раждането на Петър Константинов Дънов. Той Се ражда от баща Константин Дъновски и майка Му Добра - дъщеря на чорбаджи Атанас Георгиев. И най-важното е, че Той Се ражда като трето дете на Добра и Константин Дъновски.

И Той казва така: „Ако преди 2 000 години Се роди и дойде Синът Божи чрез Исуса, сега Се роди Всемировият Учител като баща, и дойде чрез Петър Дънов."

В „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), ние сме публикували от с. 793-798 „Скрижалите на Духа Беинса Дуно", и с това доказваме, че на Земята беше Се родил в плът Всемировия Учител, и беше в Духа на Небесата и Отец на Светлините.

Който приеме това - ще се новороди чрез Духът на „Изгревът" в живот и сила.

Който не го приеме това - ще му кажем: „Довиждане! И оставаш за следващата епоха."

Той ще си загуби времето, за което се е родил при българите по времето на Учителя Дънов и на „Изгревът"!

Бог е Дух и които Му се кланят, в Дух и Истина да Му се кланят!

21. Осемнадесето чудо: НА КОГО ПРИЛИЧА РОДЕНИЯ ОТ НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ ИСУС?

На този въпрос ние имаме отговор. Отбелязахме, че в „Изгревът", том XI, имаме 2 снимки с леглото на Учителя, и на една се вижда Антиминса, а на другата е Антиминса и Нерукотворния образ на Христа.

В „Изгревът", том XII, на с. 25 и на с. 26 това се вижда най-добре от тези снимки.

За Нерукотворния образ на Исус Христос, който е бил сложен над Неговото легло, Той е казал, че тук художникът се е доближил изключително най-близко до физическия образ на Христа преди 2 000 години. Ние сме го публикували в „Изгревът", том XI, след 144 страница.

Освен това, ние сме го направили на голем плакат, и го раздаваме като безплатно приложение към „Изгревът", том XI. Увити са в руло и „Антиминсът" и Нерукотворния образ, и така ги връчваме.

За Нерукотворният образ на Исуса Христа виж „Изгревът", том XI, с. 152-153, както и с. 153-154.

За истинският лик на Исуса Христа виж в „Изгревът", том XI, с. 155— 156. Имате две описания на образа на Христа, на с. 155 и на с. 157.

От тях се вижда следното. В единият случай Исус е бил със сини очи. Имал е брада, разделена на две. Имал е светло руса коса, и е ходел бос и гологлав.

В другият случай Исус е бил на среден ръст, косата Му на цвят е била като жълта орехова шума, и е била до раменете Му с друг цвят. Очите Му са сини. Той е бил назарянин с коса дълга, която падала на раменете Му.

Ето това е описанието, което съвпада с нашия плакат.

И сега се питате на кого прилича Исус, Който е заченат непорочно, но Се е родил чрез жена. Кой е баща Му? Непорочно зачатие няма. Вие виждали ли сте евреин със сини очи и с руса коса? И да е бил обучаван при есейте на четмо и писмо? Такова нещо няма.

Но кой е бащата? Отговорете си. Трябва да има баща, който да Го е заченал. Нали майка Му ражда след Него 6 деца от Йосиф? Всичко са 7 деца. Хайде де, помислете върху тяхното зачеване, раждане и отглеждане.

Най-точния отговор го намираме при раждането на Петър Дънов като трето дете от баща Константин Дъновски, и майка Добра. Аз имам отговор. Тук трябва да има баща.

А защо е укрит бащата, когато самия Йосиф, когато научава, че е бременна, решава да я напусне? Но после се отказва. А защо? Аз също имам отговор. А вие ще си намерите вашия отговор. Че му се явил ангел. Така е. Но не е описано точно какво му е казал, а е изхвърлено нарочно.

Днес над моето легло виси оригиналния портрет, който е висял и над леглото на Учителя Дънов. Знаете ли какво означава това? Означава, че Се яви Едного, Който ме накара да напиша това изложение, за да разсея заблудите.

Роденото от плът, е плът. А роденото от Духа, е Дух. Тези два закона важат и за Земята и за Небето.

Роденият Исус е роден в плът от жена.

Роденият Исус от Духа става при кръщението Му на река Йордан, когато се отварят Небесата и Божия Дух слиза върху Него, и Той става обиталище и храм на Духа Божий. Той е в Него.

Харесва ли ви този финал? Ще ви хареса. Няма къде да ходите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...