Jump to content

1. Сказание за человекът небесен


Recommended Posts

1. СКАЗАНИЕ ЗА ЧЕЛОВЕКЪТ НЕБЕСЕН

1.1. В „Изгревът", том XII като посвещение, на с. 2 е поместено „Верую на Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно, със светско име Петър Дънов".

1.2. В „Изгревът", том XII на с. 3 е публикувано „Верую на человекът земен и небесен пребиваващ по земята българска". Написано е на 31 декември 1999 г.

1.3. „Верую на Великият Учител" е изнесено пред ръководителите на Братствата в България на 20 декември 1926 г. То е публикувано в „Изгревът" том XII, с. 697-699.

1.4. В „Изгревът" том XII, с. 768-772 е отпечатано изложение „Духът на Отца на Светлините", където на с. 768 е даден плана, а на с. 769-772 е разгънат целия материал.

1.5. Ако вие, след като прочетете тези отбелязани страници от поредицата „Изгревът" и ако приемете, че това е вярно, то тогава „Изгревът" ще се отвори за ума ви, и ще почнете не само да го четете, но и да го проумявате. Трябва да се отвори ума, да дойде светлина в него, за да можете да четете „Изгревът", иначе всички ваши опити ще бъдат напразни.

1.6. Ето защо „Изгревът" е за онези българи чието съзнание и чийто ум е отворен за него.

Всеки българин знае да чете и може да си закупи „Изгревът". Ако не направят това то тяхното раждане при българите е безсмислено!

Този закон е даден в Евангелие на Лука, гл. 24, ст. 45: „Тогава им отвори ума, за да разумеят Писанията."

1.7. В „Изгревът", том I, с. 632-672 е публикувана „Космогонията". Трябва да се разучи, за да знаете какво представлява „Изгревът" още от самото начало, та чак до XXIII том.

Предлагам ви обучение, както е в един Университет. Всеки том да се прочете по 3 пъти за 3 месеца, или по 4 тома за една година.

1.8. Концерт-рециталите, които предлагаме на брой 14, представлява един сполучлив опит, при който „Изгревът" се отваря за ума на онези слушатели, които не могат да четат и да възприемат „Изгревът".

„Изгревът" е заключен с 9 катинара за онези, които го критикуват, хулят и говорят срещу съставителя на „Изгревът". За тях няма нито изгрев, нито залез. За тях е определена дългата полярна нощ!

1.9. Чрез сценария на всеки един концерт се отваря „Изгревът", идва Духът на „Изгревът" и пристигат всички онези, които са били по времето на Школата на Учителя Дънов. И те създават обстановката в залата, и те променят аурата и психическата нагласа на публиката. След това се отварят „небесните врати" и от там слиза „манна небесна", изпратена от небесните висоти на Бялото Братство. И тя е, която храни душите на всички слушатели. Това могат да се убедят всички, които слушат тези концерт-рецитали. Без изключение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...