Jump to content

3. Голямото отклонение и съдбата на един лекар


Recommended Posts

3. ГОЛЯМОТО ОТКЛОНЕНИЕ И СЪДБАТА НА ЕДИН ЛЕКАР

33. Като ученик, още от най-ранната си възраст в отделенията, прогимназията и в гимназията бях непрекъснато отклоняван от пътя си. Няма човек в България по онова време, толкова много да е отклоняван като мен! И се чудех понякога защо това се случва, именно с мен. А това се правеше от моите врагове, които бяха в Невидимия свят, които бяха ме открили в кое човешко тяло се намирам и ме отклоняваха. Искаха много пъти да ме премахнат и убият! А след това воюваха срещу мен, като влизаха и обсебваха моите близки, моите наставници и учители в училището.

34. Аз много рядко сядах, за да си уча уроците. Но слушах в час много внимателно и запаметявах всичко много добре. Но после трудно го разказвах, защото не се упражнявах да го говоря. Мисълта ми течеше много добре в мозъка, но не можех да го изговоря, защото не бях се упражнявал предварително да го изговоря. А учениците го четяха на глас у дома си, и след това го разказваха по няколко пъти.

Отивам веднъж при един мой съученик, и като виждам как си чете урока и как го преразказва - направо се уплаших! Тогава разбрах, че са ме отклонили безвъзвратно.

И така, вместо да бъда отличник в класа и в гимназията, едвам, едвам я изкарах. Много по-късно имаше един познат, с име Максим. Беше астролог. Единствено той ми посочи причината. Показва ми хороскопа и казва: „Понеже имаш съвпад на планетата Меркурий със Слънце в 3 дом в знака Овен, затова Слънцето изгаря Меркурий, и това е причината по-късно да проговориш, да имаш затруднение в това да разказваш. Ще седиш на масата с червена покривка и ще четеш и ще се съсредоточаваш. Ти от векове си занемарил и изоставил Меркурий." И след това се убедих, че бе много точен.

Дойде време и ми отвориха този център, и сега мога да чета, да разказвам и да пиша едновременно в три свята и в три полета. А това рядко може сега някой да го направи!

Та преминах от едната крайност на отклонението в другата крайност - вързаха ме да вършея чужд харман и да ора чужди ниви, и ме направиха „оратен" кон. Това доживях да ми се случи. Още не мога да повярвам на очите си, че това се случи с мен!

35. Исках да следвам журналистика. Баща ми беше против: „Ще станеш доктор." И така се записах да следвам медицина. Как стана това, друг път ще го разкажа. И понеже не бях свикнал да чета, да уча, то гледах студентите как се събират по двама, по трима човека и преразказват урока си. Гледам ги, слушам ги и не мога да повярвам на очите си. Разбрах, че с мене е нещо станало, и че не мога да се справя сам със себе си. Не бях взел някои изпити и прекъснах следването си, и през това време - 3 години бях войник. Завърнах се от войниклъка и си възстанових следването. И тогава стана голямата промяна с мене.

36. Първо стана конфликт у дома - стана побой между мен и брат ми, и ме изгониха от дома ми. Аз напуснах дома си, отидох във Факултета и поисках стая в общежитието. Един състудент турчин беше този, който раздаваше стаите и ми даде едно легло. Така 4 години бях в общежитие. Получавах стипендия и работех в студентски стол, за да изкарам прехраната си. Някой отвътре ме закачи на друга верига, аз започнах борба на живот и смърт, и успях да завърша медицина.

37. Започнах да работя като лекар. И понеже имах много пропуски при следването си, то в разстояние на 7 години прочетох и научих пропуснатия материал. Така се подготвих, за да взема специалност „Педиатрия" през 1975 г. Бях тогава на 33 години. Започнах да работя като детски лекар в Районна болница в град Своге, който е на 33 км на разстояние от София. Там работих 17 години.

38. Като лекар не съм взимал пари за лечението. Тогава всичко бе в ръцете на държавата, и лечението бе безплатно. Имаше ясни правила и много добра организация.

А аз, трябваше да си изплащам кармата в това население и да си изкарвам прехраната. Заплатите бяха малки, но се справях някак си. Все бях гладен и не си дояждах! А бях здрав и як и ми се ядеше. Как съм се проявявал като лекар, само аз си знам!

Ще ви дам само един пример: Имаше една майка с едно дете, което често боледуваше. Моят шеф не искаше да ходи при тях, и все изпращаше мен да го преглеждам. И по едно време те ми омръзнаха, и аз също не исках да ходя на домашно посещение при тях като лекар. Обикновено ме черпеха с бонбони, или с някой плод. Аз ги държах в ръката си, но като преминавах през моста на реката, ги захвърлях отгоре във водата и казвах: „Да ми се махнат от главата и не искам повече да ги виждам!" И ето сега след прегледа, бабата ме черпи с 1-2 големи круши. Аз отказвам да ги взема. А тя дума: „Вземи ги бе докторе, защото виждаме и сме се убедили, че след като дойдеш и си заминеш, детето оздравява. Само при теб се случва, а при другите доктори това го няма!" Аз се спирам, гледам я изумено и й казвам: „Бабо, като ти взема бонбоните, аз преминавам през моста и ги хвърлям в реката, и казвам: „Както хвърлям тези бонбони, така реката да отнесе болестта от това дете." Затова бабо то оздравява. Ето, взимам тази круша и ще я хвърля в реката, макар че са много хубави за ядене. И повече да не сте ме повикали. Чухте ли?" - „Чухме, чухме, нека да оздравее детето."

Хвърлих крушите в реката, детето оздравя и повече не ме викаха. Ама да не мислите, че това бе случайно и бе единичен пример? - Няма такова нещо! Всеки ден ми се случваха най-различни примери.

Лекувах с официалната педиатрия, но имах сила и мощ да лекувам и по друг начин, който описах. Така си изплащах кармата между това население, цели 17 години!

39. Дойде онова време, започнах временно да работя в „Бърза помощ" - София, та изкарах трудовия си стаж до пенсия. Работих на график, дневно дежурство по 12 часа. Следващият ден съм свободен, а вечерта съм нощна смяна, и след това два дни почивка. Така от всеки 4 дни имах 3 дни за работа.

И така успях да подготвя 19 тома на „Изгревът" и да ги издам. Как това съм го направил, не мога да си спомня, но знам, че беше Ад! И повече от Ад! Беше каторга.

А как съм работил като лекар - беше още по-голям кошмар!

Пенсионирах се през декември на 2002 г. с 36 години стаж.

Аз съм дежурен лекар при Бърза помощ. Изпращат ме на някакъв адрес, посочен чрез радиото в линейката. Обикновено 2/3 от посещенията ми са при деца, защото съм един от педиатрите в нашата I бригада. Останалата 1/3 част са различни случаи.

И сега, не минава ден, не минава нощно дежурство и да не се сблъсквам с кармични развръзки там, в който дом посещавам! Влизам, виждам, преглеждам, назначавам лечението. И понякога подхвърлям някаква дума, от която се вижда каква е причината на болестта. Ако родителите или близките им се закачат за моите думи, то означава, че са готови да ме изслушат. Тяхното съзнание е готово да ме чуят и разберат. И тогава аз казвам каква е причината на болестта, кой носи вината, и как трябва да се разреши проблема. Казвам им, те ме гледат първо учудено, а след това уплашено и се разделяме. А дали ще го изпълнят, това е друга работа. Аз моя дълг съм изпълнил.

И това съм го правил по времето на социализма, когато комунистическата власт бе за атеизма, отхвърляше такова лечение, и се бореше срещу него. Но понеже аз лекувах по традиционна медицина, пишех рецепти, давах лекарства - не ме закачаха. Е, разбира се, че коментираха по домовете пациентите, но аз не контактувах с лекарите и стоях настрана.

И това бе по няколко случая на дневно дежурство, и още толкова на нощно дежурство. И няколко дни тези духове вървяха след мен, за да им разрешавам проблемите.

При такива обстоятелства аз подготвих 19 тома от „Изгревът"!

Сега разбрахте ли как съм работел като лекар в Бърза помощ?

40. Един от град Варна ми пише писмо и ме хвали за моя голям труд. Писах му, че това не е труд, а е каторга!

Описах му как в древността гемиите са карани от гребците, които са били оковани, а краката им са били във вериги. Ръцете им са били свободни, за да гребат. Там отпред е стоял един с тупан и е бил по него, та по команда да гребат по едно и също време. А онзи, който е бил надзирател е държал камшик и бич в ръцете си, и го стоварвал по гърбовете на ония, които не се гребели както трябва.

Така и аз се чувствувам, че съм закачен за верига и че съм роб между гребците! Не зная дали ме разбра! Но аз разбрах, че в момента съм роб и греба окован във вериги. Това е положението с мен в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...