Jump to content

4. Пашитни и оратни коне на Божията нива


Recommended Posts

4. ПАШИТНИ И ОРАТНИ КОНЕ НА БОЖИЯТА НИВА

41. Дойде определеното време за мен. Отвориха ми един-два центрове в мозъка, в него нахлу друга светлина и в ума ми започнаха да се явяват други идеи.

Имаше една астроложка Катя Антонова, която ми каза: „Виждаш ли, твоята планета Меркурий - тя тука преминава, и на 27 години се събуждаш за духовна работа." И точно така стана. По-късно намерих това знание в Словото на Учителя, Който казва:

„Години наред светлината блъска, блъска мозъка на някого си, докато му отвори някои център, за да може да чете Словото Ми."

Същото се случи и с мен. Отвориха ми няколко центъра в мозъка, отвориха ми се очите и умът за един друг свят. И се уплаших от този свят! И още се плаша понякога, като го видя с други очи!

42. И тогава ме изпратиха да ора чуждите, изостанали, неизорани ниви на последователите на Учителя Дънов. И няма отърваване от тях! Трябва да се изорат, защото съм вързан и сложен във впряг. Направиха ме да бъда „оратен" кон. И аз ора без прекъсване. Досега съм изорал 24 чужди изоставени ниви и ги превърнах на 24 тома от „Изгревът". Към 2015 г. са 30 тома на „Изгревът".

43. Освен, че трябва да ти се отворят мозъчните центрове, трябва да те включат в системата на Словото на Учителя, за да можеш да го четеш и да го разумяваш.

Вие ако влезете в една тъмна стая, не може да видите нищо! Трябва да щракнете върху ключа, за да светне лампата. Но трябва да има лампа, второ - трябва да има инсталация за електрическите мрежи, и накрая - да е закачено за електрическия ток. Това е същия механизъм и у човека, чийто центрове се събуждат.

44. И от тук идва закона: Кой където е закачен, той си остава закачен за същата верига.

Това нещо съм го проверил с моите сътрудници, които някои ме напуснаха, други ми станаха врагове. Онези, които преди това ги бяха вързали отвътре с въжета, си ги придърпаха към себе си и те ме напуснаха.

Но аз бях закачен за друга верига. От едната страна бях закачен за Словото на Учителя и онова, което съхранявах 30 години, го издадох като оригинално Слово на Учителя. Виж „Изгревът" том XVI, с. 818-905. От друга страна бях закачен за „Изгревът" и издадох 24 тома.

45. И така, дойде онова време, когато трябваше да дам „Космогонията" в „Изгревът", том I, с. 632-672.

За тази Космогония бях подготвян много дълго време. Един ден след обяд започнах да я работя. Пред мен стояха много мои предварително приготвени материали и извадки, които бях изваждал цели 30 години. Но всичко бе разхвърляно. И изведнъж в ума ми блесна една светлина, отвори се един светъл път, и дойде Духът на Изгревът.

И така часове наред работих, и се даваше и подреждах изречение след изречение, които ги свързвах с моите записки и извадки. Работил съм часове и цяла нощ.

По едно време се оглеждам - цялата ми стая е осветена с бяла необикновена светлина! Не мога да повярвам! С тази светлина съм работил цяла нощ, докато завърша „Космогонията"! И вече се беше стъмнило, а същата светлина продължаваше да свети.

Тогава вдигам поглед към крушката и какво да видя! - Крушката изобщо не бе запалена от мен! А светлината не идваше от крушката и от електрическата мрежа. Тази светлина идваше от друго място, и от друго място бе нейния източник.

Стоях изумен и зашеметен! А още съм под въздействието на Космогонията.

И така, тази светлина стоя още няколко часа и след това се оттегли. После видях, че тя влезна в текста и думите на Космогонията. И ако имате духовен център, то ще се запали онази крушка в ума ви, чрез чиято светлина можете да я прочетете и разучите. Само при това условие!

46. И така, отвориха ми се някои центрове в мозъка ми, нахлу друга светлина и ми се отвори ума, за да разумявам не само писанията, но и Словото на Учителя.

Това трудно може да се обясни. Но днес в 2008 г. може да се посочи един изключен телевизор и да се каже: „Това представлява човешката глава." Първо трябва да имате телевизор, някой да ти е създал подходящи центрове и органи в мозъка. После трябва да те включат на електрическата мрежа, т.е. на духовната мрежа. После да включат телевизора и да те превключат на даден канал.

Като гледаш и слушаш на един канал, не можеш едновременно да гледаш друг канал!

Единият канал е Словото на Учителя Дънов, другият канал е „Изгревът". Третият канал е Музиката на Учителя. Четвъртият канал е Паневритмията. Петият канал са снимките с Учителя. Шестият канал са снимките на последователите на Учителя, по време на Школата.

Ето това е механизъма за влизане в „Изгревът" и в Словото на Учителя Дънов. Това е пътят. Друг път няма.

Този път е обяснен много добре в Словото на Учителя, но няма кой да го прочете, когато очите са затворени и ушите са запушени. Единствено чрез тези концерт-рецитали, които предлагам на компактдискове, могат да им се отворят очите и да се отпушат ушите, за да видят „Изгревът" и да чуят Словото на Учителя Дънов.

47. В „Изгревът" том II, с. 5-44 съм публикувал „Разговорите с Духа Господен на Учителя Дънов от 1900 г."

От с. 7-44 има предисловие към тях от мен. Без него не може да ви се отвори ума за „Разговорите". - Изключено!

Направете опит и ще се уверите в това, което казвам. За пръв път се изнася тук кой е Учителя, кой е Мировия Учител и кой е Всемировия Учител на Школата. Виж „Изгревът", том II, с. 32-35. Това е епохата на Водолея. Виж „Изгревът", том II, с. 35-39.

48. В „Изгревът", том II, с. 39-40 съм написал какво представлява Божествената Троица. Това трябва да се научи наизуст!

На с. 41 съм дал: „Бог и 12-те скрижала на Духа Беинса Дуно." Това също трябва да се научи наизуст.

На с. 42-43: „Кой е Всемировият Учител?" След като усвоите този материал, чак тогава може да четете „Разговорите с Духа Господен."

Това, което е изнесено чрез мен, за пръв път в историята на човечеството се предава това знание. Досега е било заключено!

А „Седемтях разговори с Духа", са от с. 45-101.

49. В „Изгревът", том IV, с. 3-11 съм публикувал оригинала на „Призванието на Учителя към Българския народ". А от с. 12-47 има обяснителни бележки от мен към „Призванието". Без тях не може да се отвори ума ви за самото „Призвание", защото то е заключено за обикновеното българско съзнание от вчера, днес и утре.

А на 22 май 1994 г. в театър „Трудов фронт", а сега се нарича .Драматичен театър София", бе за пръв път в България прочетено „Призванието", с музика от Учителя.

Това го организирах аз самия, съгласно програмата на „Изгревът". Виж „Изгревът", том III, с. 321, том IV, с. 3-47.

Този рецитал-концерт бе повторен на З.Х.1998 г. - събота, на ул. „Раковска" 108, бившата зала на БИАТ, така както я наричаха по времето на Учителя, когато лично Учителят е присъствувал на концерти по класическа музика.

С него приключих един цикъл от 1990-1998 г., където организирах и финансирах 20 концерт-рецитала по Слово на Учителя и музика на Учителя.

48. През това време организирах два концерт-рецитала за „Мисията на Славянството". Бяха извадени мисли на Учителя за Славянството. Те се четяха, а след това се изпяваха подходящи песни от Учителя. Единият концерт бе на 29.01.1995 г., а вторият бе на 9.03.1998 г.

Тогава всички бяха се уплашили и изпокрили и не смееха да кажат, че има СССР и Русия! Аз изнесох думите на Учителя за мисията на Славянството.

Аз се явих само като един изпълнител Волята на Всемировия Учител на Вселената - Беинса Дуно.

Най-интересното бе, че никой не ме пипна!

49. В „Изгревът", том XI от с. 4-159 съм предал материала „Антиминсът и Бялото Братство". Към този том безвъзмездно се прилагат два големи плаката с изображението на „Антиминсът", преснет от оригинала, и „Нерукотворния образ на Христа" - също преснет по оригинала.

Без изучаването на този материал, вие не можете да влезете във Вътрешната Школа на Бялото Братство и на „Изгревът".

Публикувал съм 2 снимки, от които се вижда, че над леглото на Петър Дънов са стояли „Антиминсът" и „Нерукотворния лик на Христа".

50. В „Изгревът", том XI, от с. 160-346 са статии за Константин Дъновски за Възраждането на Варненския край, защото освобождението на България от турското робство се дължи на „Антиминсът", който е бил в Константин Дъновски.

51. В „Изгревът", том XI, с. 347-369 са публикувани статии на П.К. Дънов, отпечатани в сп. „Виделина" през 1903 г. от д-р Георги Миркович от гр. Сливен.

52. В „Изгревът", том XI, с. 370-619 съм публикувал „Протоколите на Синархическата верига" от техните годишни срещи от 1906-1915 г.

53. В „Изгревът", том XI, с. 620-709 са дадени Молитвите на Учителя Дънов за Бялото Братство, както и мисли за молитвите, и съответните Формули към тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...