Jump to content

6. Дървото на живота и дървото на познаване на Доброто и Злото в „Изгревът"


Recommended Posts

6. ДЪРВОТО НА ЖИВОТА И ДЪРВОТО ЗА ПОЗНАВАНЕ

НА ДОБРОТО И ЗЛОТО В „ИЗГРЕВЪТ"

80. В I школна лекция, II година на Общия окултен клас от 6.Х.1922 г., петък - 9 часа вечерта, е дадена беседата „Положителни и отрицателни сили в природата. Зло и добро в живота. Светлина и тъмнина в света."

В тази беседа научаваме следното: „Положителните сили разрушават, а отрицателните сили градят. Едните рушат - доставят материал, а другите съграждат материалите."

Доброто в света е една отрицателна сила - то гради. Злото в света разрушава. Злото в света е една потреба, то е толкова потребно, колкото и доброто. Това представлява дървото за познание на добро и зло.

81. Злото е необходимо в света. То представлява канализацията, през която преминават отходните нечистотии от човека. Чрез него се освобождавате от нечистотиите у вас.

Затова в една окултна Школа и на Изгревът, на 100 добри хора, са потребни 10 лоши. И ако ги нямате, трябва да ги намерите, да им плащате заплата, за да вършат тази работа - да бъдат канализацията чрез която да се изхвърлят нечистотиите на тези 90 човека. Човек има уста, приема храна, но и има и задно отвърстие, чрез което изхвърля нечистотии като извержения.

И обратното - на 100 лоши хора, са потребни 10 добри. Тези 90 човека изпращат нечистата материя в природата. А тези 10 човека представляват 10 комина, чрез които трябва да премине пушека на къщата. А пушека се създава от отрицателните мисли и отрицателните чувства. Ако не се изхвърлят, ще ги задушат и умират.

Доброто в света иде чрез добрите хора, а пък злото в света си отива чрез злите хора. Затова в едно общество трябва да има отворени врати, през които да преминава това зло. Трябва да има и прозорци, които да служат като комини на вашите глави и сърца.

82. Злото е една потребност вътре в света. Ето защо трябва да обичаме лошите хора, защото чрез тях трябва да излизат нечистотиите навънка, за да дойдат добрите работи!

Най-доброто разрешение е в следното съотношение: на 100 души - 75 човека са лоши и 25 човека да са добри.

75% да са от Черната ложа и 25% от Бялата ложа. Това е идеалното съотношение в една окултна Школа, за да може да съществува.

Тези 75% са корените на едно дърво, а 25% е стъблото и клоните на дървото. Дървото не може без корени - то изсъхва! И корените без дърво не могат - те изгниват.

В една окултна Школа е същото. На Изгрева е било същото. Ето защо в „Изгревът" присъствува злото и Черната ложа в 75%, а доброто в 25% чрез Бялата ложа.

И двете ложи държат „Изгревът", заключен с по 9 катинара.

Това е отговора на всички обвинения срещу мен и „Изгревът". Аз съм приел да бъда канализация на „Изгревът", и чрез мен преминаха нечистотиите на 24 тома от „Изгревът".

Приех да бъда и комин, и чрез мен и чрез „Изгревът" премина пушека на хората от 24 тома.

Изпълнявам 2 служби - на канализация и на комин.

Вие можете ли да издържите на всичко това?! В никакъв случай!

Затова трябва да се молите на Учителя и на Бога да ме има! Да ме има и да бъда канал и комин за вас!

83. Светлината и тъмнината са две сили, които са необходими в света.

Светлината стимулира човека към деятелност, знание и мъдрост. Тъмнината го ограничава и същевременно му дава един процес да си почине, да навакса изгубените сили. Следователно тъмнината е толкова потребна за наваксване на тези сили, колкото и светлината е потребна за подобрение на живота.

Същият процес е и за доброто и за злото, същия процес е и за положителните и отрицателни сили в природата. Те вървят заедно и са свързани помежду си.

Какво е заключението? Всичко това го има в поредицата „Изгревът", от том I до том XXIV. Затова без него не можете да направите нито една крачка напред. Запомнете това много добре.

84. Когато излезна от печат „Изгревът", том I през 1993 г. и „Изгревът", том II и III през 1995 г., то се надигнаха сили срещу мен, и се намериха хора, чрез които да се проявят.

Първо изхвърлиха на боклука том I, подписаха се срещу том II и III.

Ето защо е необходимо да проучите последователно в „Изгревът", том IV:

1. „Разпни го!"- с. 546-550.;

2. „Изгревът и боклуците" - с. 550-554;

3. Последователно написах очерци на онези лица, с които бях работил и сега бяха замесени в атаките срещу мен на с. 554-614.

85. Организираната лъжа срещу мен и „Изгревът", виж в „Изгревът", том IV, с. 614-615. А моят отговор- на с. 615-645. Подписаха се музикантите срещу мен, които ги качих на сцената, на които им дадох инструменти да свирят, и им дадох програмата на „Изгревът" за музикалния живот.

Направиха стотици концерти, водеха с тях враговете на „Изгревът" и изнасяха своите лекции преди всеки концерт.

Мен никога досега не са ме канили!

И още нещо по-важно: Никога не са споделяли как е преминал поредния им концерт в провинцията.

А това е програмата на „Изгревът".

ИСКАТ ДА МЕ НЯМА! НО МЕН МЕ ИМА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...