Jump to content

10. Защо се включи и с. Мърчаево срещу „Изгревът"


Recommended Posts

10. ЗАЩО СЕ ВКЛЮЧИ И С. МЪРЧАЕВО СРЕЩУ

„ИЗГРЕВЪТ"

97. Ето сега за концерта на 31 май 2008 г., ден събота решават да се събират в с. Мърчаево. Нарочно го правят! Но там има един Димитър, който е внук на Темелко, и който идва на моите концерти. Той им казва, че аз правя концерт на 31 май, съботата, та те ще направят своето събиране в неделя на 1 юни 2008 г.

А сега ще чакаме и ще видим дали няма отново да ми спрат концерта, и да ми вземат залата.

98. А сега искам да припомня някои неща за с. Мърчаево, понеже непрекъснато ми пречат с него.

1). Спомените на Темелко Гьорев са записани от мен и са публикувани в „Изгревът", том VII, с. 406-451, отпечатани през 1997 г. А записките са правени през м. януари 1991 г. Приложил съм снимки № 12, 13, 14.

2). На 20 ноември 2004 г. направих концерт-рецитал по спомени на Темелко. Имаше плакати с неговия лик.

3). На 18 декември 2004 г. направих втори концерт по спомени от Темелко, и за Темелко и за Пасхата Господня, когато Учителя е бил в с. Мърчаево през 1944 г.

Това бе друг сценарии. Също имаше плакати с техните портрети на Темелко и на Симеон Стоянов.

4). В „Изгревът", том XXIII съм публикувал спомените на Сава Симеонов от с. 506-585. Той е от Мърчаево. Приложил съм снимки от №49 до №80 с живота в с. Мърчаево с приятелите, с рода на Темелко и Учителя Дънов.

5). На 28 април 2007 г. направих концерт-рецитал по спомени на Сава Симеонов от „Изгревът", том XXIII. Бях приложил много снимки, извадени в голям формат, сложени на големи картони.

Савата присъствуваше на концерта и после го изведох пред всички, и всички му ръкопляскаха. Неговият концерт е записан на компактдиск.

6). Сега на моя концерт на 29 март 2008 г. донесох и раздадох комплект компактдискове на 14 концерт-рецитала безплатно!

На представителя на рода на Темелко, на име Димитър също дадох един комплект. Там втория и третия концерт по списъка са спомените за Темелко. Значи има две кутии за всеки концерт по отделно по два диска - за I част и за II част на концерта.

Това съм го направил аз по програмата на „Изгревът".

Така че концертите за Темелко от 20 ноември 2004 г. и 18 декември 2004 г. са записани на компактдискове. И са раздадени в 100 бройки - 90 за България, и 10 за чужбина.

Също е включен и концерта за Сава Симеонов от 28.04.2007 г.

Така че за онези от с. Мърчаево съм свършил една много голяма работа!

7). Ето това е моята Програма досега за с. Мърчаево. И сега се явяват онези, които ми пречат. Имам още една нова програма, която предложих, но не я пожелаха, понеже се страхуват от Братския съвет, който е бил срещу „Изгревът".

Казват ми: „Знаеш ли, когато дойдат в с. Мърчаево и споменат за „Изгревът", всички говорят срещу теб и „Изгревът". А после ги виждам, че присъствуват на твоите концерти." Обяснявам му, че враговете на „Изгревът" са врагове. Но някои от тях идват на концертите, за да се хранят душите им, защото на тези концерти се отваря „Изгревът" и небесните врати, откъдето слиза небесна манна за душите им. Това е обяснението. Друго няма. И не може да има.

99. В ден събота от 8 часа в гората се играе Паневритмия, която свършва в 9 часа. После ги насочват към „Бялата къща", за да слушат беседа. И така закъсняват за моя концерт. А това се прави нарочно!

Освен това, в събота не се четат беседи. Чете се в сряда - Общ Окултен клас, в петък - Младежки Окултен клас, неделя сутринта от 5 часа Утринни слова, а от 10 часа - Неделни беседи. А защо е това, ще си го прочетете в „Изгревът", том XVI, с. 885-893. Там чрез книгата „Завета на цветните лъчи на светлината" е обяснено всичко от с. 885-886.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...