Jump to content

11. Как се провеждаше борбата срещу „Изгревът"


Recommended Posts

11. КАК СЕ ПРОВЕЖДАШЕ БОРБАТА СРЕЩУ

„ИЗГРЕВЪТ"

100. Моят концерт започва в 11 часа, и първата част завършва около 12 часа. Има 20-30 минути почивка. Втората част започва в 12.30 и завършва в 13.20 часа.

Но ето, Ина Дойнова прави курс по Паневритмия в 14 часа. Това означава, че онези, които ще присъствуват на нейния курс, не могат да дойдат на концерта. А защо не се направи този курс в по-късен час? -Нарочно! Това е отговорът.

А понякога през време на антракта тя най-демонстративно си тръгва за нейния курс по Паневритмия.

101. Понякога някой идват и сядат на първия ред. После най-демонстративно стават и си тръгват. На отиване блъскат силно вратата и тя се затваря с трясък. Има и такива, като не им хареса, стават и си тръгват, и с токовете на обувките си бият по пода да се чува, че те си тръгват.

Тогава аз се обръщам към Онзи, Който ръководи Програмата от Небето и казвам: „Повече тия не искам да ги виждам!" И те повече не идват.

102. Има и такива, които започват да говорят. Отивам и ги предупреждавам да излязат навън да говорят. А вън в преддверието се продават книги и продавачите с някои посетители говорят с висок глас. Отивам и ги предупреждавам да излязат на улицата, и да си викат колко си искат.

Ето, виждате ли колко е лесно да правите тези концерти?

103. А за организацията на един концерт, ако говоря, трябва да говоря няколко часа. - Много и непосилна работа!

Първо идеята, после концепцията за сценария, после работата по него около 7-10 дни.

И следват какви ли не етапи и изненади! И нищо не се повтаря, а изникват нови неща.

Преди две години, след като завърши концерта, стана една висока жена и с висок глас почна да говори: „Аз непрекъснато чувам да се говори срещу „Изгревът" и тези концерти. Ето, аз дойдох и виждам и чувам съвсем друго нещо. Това, което говорят навън е лъжа!"

Всички я слушат и мълчат. Наведоха глави - бяха виновни! И тихо-тихо се измъкнаха от салона. А друг път остават около половин час, и си приказват по между си.

104. В залата има 220 седящи места и около 30-50 правостоящи.

Нито един от тях не си е купил всички 23 тома на „Изгревът"!

Нито един от тях не е прочел тези томове!

Обикновено към 20 човека имам сътрудници, които ми съдействуват за организацията на концерта и са от програмата на „Изгревът". Другите 200 човека - 75% от тях са от Черната ложа, а 25% са от Бялата ложа. Но тези от Бялата ложа са отклонени и са по-лоши от онези от Черната ложа. Идват, седят и слушат, защото душите им са гладни и се хранят. Усещат, че тук има Небесен хляб, седят, слушат и им харесва. Тръгват си предоволни.

А това е целта на тези концерти - да нахранят и да се наситят душите им. А че те са врагове на „Изгревът" - ти не можеш да ги промениш. Може някои да се обърне, но при необикновени обстоятелства и е развръзка с неговата карма. Всеки случай е съвсем различен и той не се повтаря при другите. Той си остава като уникален за самия себе си.

105. А сега ще споделя нещо много важно:

В „Изгревът" 75% са от Черната ложа и 25% са представители на Бялата ложа. В Школата на Учителя са застъпени и едните и другите в различни състояния. Но това е най-резултатното. Питат ме защо изнасям и пиша такива отрицателни неща, когато Учителят говори за Любовта. Като ги слушам разбирам, че нямат знание изобщо!

Аз в „Изгревът" съм служител на двете ложи. Аз върша работата и на едните и на другите. Те без мен няма да имат историческа проекция.

И те трябва да ме съхраняват и пазят, за да си довърша работата, защото иначе те са загубени за историята на Школата на Учителя Дънов, и изчезват безследно от света!

Аз съм ги предупредил. И вместо да ми помагат - те ми пречат. И аз трябва понякога да воювам с тях, с техните оръжия.

Обикновено казвам така: „Ако загубя - губите всички. Ако аз спечеля, печелите всички, защото ще ви има в „Изгревът". - „Ти какво се правиш на Васил Левски?" - „Напротив - тук има повече, отколкото при него!" Това не е кощунство към Васил Левски, а самата истина. За него Учителят е казал, че е ученик на Бялото Братство и че само той си е свършил работата, за която е изпратен на Земята, за да организира българите. И затова за тях той е нещо повече от една икона.

А аз съм окован във вериги, защото са ме определили да бъда роб, докато изкарам целия „Изгрев"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...