Jump to content

1. Килимчето


Recommended Posts

1. КИЛИМЧЕТО

Живееше в провинцията един последовател на Учителя Дънов. Обикновено българско село по онези години - от бедно, по-бедно.

През цялото време този човек повтаряше едно и също: „Учителю, в Тебе вярвам. И знам, че Ти Си живия Бог, слезнал на Земята. Но искам с око да видя и с ръка да пипна, че Ти Си истинския Бог на Земята."

Особено в последните месеци го повтарял по 3 пъти на ден. Това никак не е малко.

Минало не минало известно време, и ето той получава писмо от Боян Боев от Изгрева в София. Съобщава му, че са излезнали от печат нови томчета със Словото на Учителя и го подканва да дойде лично на Изгрева, и да си ги получи.

Братът пристига на Изгрева, сутринта слуша поредната беседа от Учителя Дънов, после излизат на поляната и играят Паневритмия. След като тя приключила както е било редно, всички се нареждат и един по един целуват ръка на Учителя. Дошел и неговия ред. Учителят му казал: „Ела след един час, защото за теб имам една работа."

След един час той е пред Учителя. Той му поднася един вързоп, обвит с бяла кърпа, развързва я и от там изважда едно килимче. Разгръща го с двете Си ръце и казва: „Това килимче, ще го занесеш по най-бързия начин до ул. „Опълченска" 66 и ще го предадеш на един човек, който чака да го закове на стената над кревата си."

Тогава е бил такъв обичая, жените изтъкаваха на стан такива дълги килимчета по два метра, широки по един метър, с различни шарки, и ги закачваха с пирончета над стените над кревата, където се спи.

Братът го поема и на бегом тръгва от Изгрева към града. А той е млад, силен и бърз.

Ето, след един час стига до ул. „Опълченска" 66, където на времето - преди 30 години е живял Учителя в дома на Петко Гумнеров. Посяга към вратата на външната страна на къщата, и тя е отворена. Някой я отключил. Влиза в двора, насочва се към стъпалата, качва се, чука на вратата.

След минута вратата се отваря и на входа е застанал лично Учителя Дънов в плът и кръв, както тогава се казва.

Братът гледа, мига и не може да повярва! Пред него е Учителя Дънов, но Той е възрастен - към 70 години, и в никакъв случай Той не може да е слезнал от Изгрева преди него! А той е взел цялото това разстояние почти на бегом. Гледа и се чуди, и чуди! Само премигва.

Учителят му казва: „Донесе ли килимчето?" Братът му го подава. Учителят го разгръща с двете Си ръце пред Себе Си и казва: „Нали искаше с око да видиш и с ръка да пипнеш, как Господ Бог чрез мене Се проявява на Изгрева? Ето Го. Видя Го. Пипна Го. Това е проявлението на Учителя. Това е моя кон-вихрогон.

Утре в 11 часа ще дойдеш в Салона, за да ти предам томчетата с беседи, които сме заделили за теб."

Братът кимва с глава. Върви, върви, връща се бавно и бавно към Изгрева, където трябва да преспи вечерта.

Има кон-вихрогон, който за него е невидим, обаче за Учителя е реален!

През цялото време се моли и прославя времето, че се родил, за да срещне Живия Бог на Земята!

И много му се иска да види този кон-вихрогон. Не само да го види, но и да го пипне и поглади по гривата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...