Jump to content

2. Огненият и светлинен стълб


Recommended Posts

2. ОГНЕНИЯТ СВЕТЛИНЕН СТЪЛБ

На следващият ден братът точно в 11 часа е в Салона на Изгрева. А той е отключен, когато в други дни е заключен, за да не влизат в него хора любопитни. Сяда на един стол и чака.

Минава се около 5 минути. Изведнъж усеща, че въздуха в Салона почва да трепери. След малко един сноп от светлина се явява. Слиза от небето и се забива в дън земя. Чува се звучение на някаква музика. Снопът е широк към един метър, а висок - отива нагоре в безкрая. Снопът от светлина става огнен. Огън и светлина заедно са на 3 метра от него!

По едно време вижда, че в този огнен сноп от светлина се очертава фигурата на човек. След малко той различава, че това е фигурата на Учителя. След малко Той с крака Си прекрачва през снопа и излиза пред него цял целеничък - в плът и кръв, както се говореше по онези дни и застава на 3 метра пред него.

Учителят Се обръща към него и казва: „Ето го моя кон-вихрогон. Нито очи са виждали, нито уши са чували, нито ръце са се докосвали до онова, което Бог е приготвил за онези, които Го любят! Божието Царство не е в плът и кръв, а в Светлина и в Дух Небесен! Светлина и Дух и Сила и Живот Небесен, това е Царството на Бога, но то не е на Земята, а в Небесата, където е домът на Господа Бога."

Братът е изумен! Само гледа и мълчи.

Учителят продължава: „Това, което видя вчера и днес, няма да го разказваш никому.

Когато Си замина след време от Земята, тогава ще ти изпратя човек, на когото ще разкажеш тези неща." И той ще го отпечати, за да бъде идеал на следващото човечество.

Братът кима с глава, че е разбрал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...