Jump to content

4. Конската торба и концерт-рециталите


Recommended Posts

4. КОНСКАТА ТОРБА И КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛИТЕ

От 1990 до 1998 г., за 8 години съм организирал 20 концерт-рецитала по Слово на Учителя Дънов и с Негови песни. Заплащах за залите. Струваше една лекарска заплата. И сега са много скъпи.

От 2001 до 2015 г. съм направил 58 концерт-рецитала със спомени на приятелите от времето на Школата, и с песни на Учителя. Където сме били, все сме си заплащали.

От 2013 г. сме в салона на парк-хотел „Москва" - с 400 места, с екран 10/5 метра.

Вече сме с нова програма. Чете се дадена случка. По това време на екрана се показват снимки за самата случка. След това следва песен на Учителя с Негови снимки на екрана.

Тук условията са отлични! Но за 4 часа, трябва да заплатим 800 лв., което представляват две средни заплати на хората по това време в България. А това ни затруднява по събиране на тази сума.

Като преглеждах и подготвях сценария за двата концерта през месец март и месец април 2015 г., попаднах на случката с конската торба. И проговорих: „Ей, брат Чернев, ела тук с твоята конска торба. Вземи един от твоите пирони, вземи си теслата и ела тук на катедрата да забиеш тази конска торба, та да се пълни, за да можем да бъркаме в нея и да вадя пари, за да си заплащам таксата на салона."

И както е в случая, то чувам гласа на брат Чернев: „Ще дойда и ще ти я забия с пирона, и предавам ти конската торба, но при едно условие -да разкажеш трите случки: за Килимчето, за Огнения Слънчев стълб и за

Ще видим накрая какво ще излезе от тази конска торба. Ще чакаме и ще бръкнем накрая в нея. Зная, че няма да се изложи, защото тя построи цял салон в село Мъглиш! А да знаете какъв голям салон беше? Беше за чудо и приказ! Заминаха си от Земята тези приятели, но ние ги оставихме в „Изгревът" за вечни времена. С тях тръгна и конската торба, по живо и по здраве.

Амин.

Бог не е Слово, но в Сила! Дано чрез Силата си да ни отвори онези условия, които бяха сложени в конската торба.

Амин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...