Jump to content

5. Телескопа и далекогледа за Луната


Recommended Posts

5. ТЕЛЕСКОПА И ДАЛЕКОГЛЕДА ЗА ЛУНАТА

Брат Чернев ми разказа една невероятна своя опитност. Отива на Изгрева и там са закупили един телескоп, и вечерно време по него разглеждат Луната. Учителят Дънов е застанал до телескопа и обяснява на всеки, какво трябва да види на телескопа за Луната. Всички са се наредили на опашка и всеки си чака реда.

И брат Чернев е на опашка. Но по това време той има големи проблеми, и е притеснен много. От три дни е притеснен и нито може да яде, нито да спи! Не знае какво да прави! Но решил да иде на Изгрева и ето сега реда му наближава, за да сложи очи на окуляра на телескопа.

Учителят леко го докосва до лакета, за да се отмести, за да може да сложи по-добре телескопа до лицето му.

Изведнъж усеща, че някакъв ток преминава през него! Целият се разтърсва! След малко очите му се отварят и вижда пред себе си целата Вселена с всички планети и Слънца, и той пътува между тях. Освободен от тялото си, той пътува и е в едно такова състояние, което не може да опише!

И чак тогава разбира защо първите християни са пеели химни и са отивали с песни пред лъвовете на римските арени, и как са загивали от техните копия, без да усетят никаква болка. Били са в състояние на онова вътрешно блаженство! - „И дори на мен сега да ми предложеха да си дам живота от това тело, щях да го дам, без да се замисля, защото това, което усещах и чувствувах, беше че съм едно с цялата Вселена и Космос! Друг път това не се повтори."

Това беше един пример за пробуждане на човешкото съзнание за Космическото съзнание, което трябваше да дойде.

И тази случка прибавяме към чудесата, за които говори апостол Павел в „Послание към римляните", гл. 5 ст. 19 и със силата на Святоя Дух е проповядвал Христовото благовестие.

Амин!

Този брат се казваше Илия Чернев, от село Изворище, Бургаско. Живееше на село, но имаше жива връзка с Онзи, който признаваме, че е Живият Бог слезнал на Земята - Учителят Дънов

30-31.12.2014 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...