Jump to content

2. Построяването на братския салон на Изгрева през 1927 г.


Recommended Posts

2. ПОСТРОЯВАНЕТО НА БРАТСКИЯ САЛОН НА ИЗГРЕВА

ПРЕЗ 1927 г.

2.1. В „Изгревът", том I. (1. изд. 1993), на с. 96-98 се говори за построяването на Салона. Строителният план е направен от инженер Руси Николов от Стара Загора.

2.2. Тук, на с. 96 са написани имената на 4 мъже и 4 жени, които са били участници в строежа. Но като разгледаме големината на Салона по снимката, ще видим, че тези хора не могат сами да построят такъв голям Салон. Трябва майстори строители. И то десетки.

2.3. В „Изгревът", том I. (1. изд. 1993), на с. 589-590 се говори, че Салонът е построен за две седмици. За да се построи такъв Салон, са необходими много хора и много ръце.

На с. 607-608 в том I е обозначена големината на Салона, както и на принадлежащите постройки.

2.4. За Салонът и поляната на Изгрева, виж в „Изгревът", том XXVII, с. 854-856. Дадена е драматичната развръзка, поради непослушание към думите на Учителя.

2.5. Онези, които идват като строители на Салона, са строители от Айтоския край. Те били изпратени от Георги Куртев - ръководител на Айтоското Братство. Това са строители, здрави мъже, обути в навуща и цървули, с потури и червени пояси, завити около тях. И с бяли ризи. Така са работели. Били са около 30 човека. Казват, че за две седмици са построили Салона. За мен, най-малко 2 месеца са работели.

На снимките виждаме в „Изгревът", том XXIX, които сме приложили към „Пътят на ученика", че този Салон е построен, измазан, но без прозорци.

Виждаме, че вътре е седнал Учителя Дънов и говори. Около Него са приятелите и някой слушат, а други се разсейват. Дошли са на събор, а не на училище.

Но „Пътят на ученика" от този събор през 1927 г. е за обучение само за хора с висше образование. Само за тях! Това е за човеци образовани.

Тя е книга за обучение за Школата на Учителя Дънов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...