Jump to content

6. Защо си отстъпи мястото


Recommended Posts

6. ЗАЩО СИ ОТСТЪПИ МЯСТОТО

6.1. На една от снимките се вижда стълбата, която е водила до стаята на Учителя. На други снимки № 123, 124, 125 от „Изгревът", том XXIX се вижда как Учителя слиза по тази стълба.

6.2. На други снимки се вижда как жени, облечени в бяло и с бели кърпи се тълпят пред входа на стълбата, която води до стаята на Учителя. Вижда се отпред Николина Балтова, която тогава е млада и хубава. По-късно я виждаме на снимки до Учителя № 262, 263.

6.3. По онези години не се продава бяло платно на магазина, но трябва да го изпредеш, да го изтъчеш на стан, да го разкроиш и да го ушиеш на ръка. Тогава няма още шевни машини „Сингер". Те идват в България, внесени от Германия след 1930 г.

6.4. И се вижда на снимките как са се наредили по стълбите на опашка. Виждат им се силуетите в бяло. Всеки си чака реда, за да влезе при Учителя.

6.5. Ето че една търчи, качва се на бегом по стъпалата и вика: „Много ми е спешно! Само за 5 минути при Учителя!" Онази, която е наред да влезе, я пропуска и си отстъпва реда.

Онази влиза и вместо 5 минути, се бави цял час. Излиза засмена, радостна, щастлива и си пее.

6.6. Онази, която е отстъпила реда си, влиза вътре и Учителя я пресреща с думите: „Ти защо си отстъпи реда? - Всичко, което бе определено за теб, тази го задигна и отнесе! За теб няма нищо. Отивай си."

6.7. Сестрата слиза по стълбите. На поляната заварва онази как лети като пеперуда и си пее. Приближава се при нея и казва: „Ти защо ми взе времето и ми го открадна за Учителя?" - „Аз съм царица на времето, а ти си една мравка и се махни от пътя ми да не те смажа с божествения си крак!" И тя отлита като пеперуда.

А мравката си остана на мравка и дочака времето, когато ми разказа, че е останала като мравка на Изгрева, и Учителя повече не е говорил с нея.

Бяха й откраднали времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...