Jump to content

Тълкуване на хороскопа


Recommended Posts

ТЪЛКУВАНЕ НА ХОРОСКОПА

След като начертахме кръга, разграничихме домовете, нанесохме в тях зодиакалните съзвездия, Слънцето, Луната и Планетите, следва и самото тълкуване на Хороскопа. Започваме с положението на членовете от Слънчевото семейство в домовете със Зодиакалните съзвездия, в които те се намират. Изтъкнахме значението на Слънцето, Луната и отделните Планети във всеки дом. Когато в даден дом имаме повече от членовете на Слънчевото семейство, то всеки един действува със своите влияния от този дом. На това особено внимание трябва да се обърне, когато повече от тях се намират в четирите ъглови домове - първи, четвърти, седми и десети.

В първи дом тези членове ще дадат един човек с по-широки и задълбочени качества и способности, по-разнообразен в своите изяви, което ще се изрази от самите членове на Слънчевото семейство, намиращи се там.

В четвърти дом - по-голямо разнообразие предимно в началния период от живота на човека, когато той е все още в семейството, където се е родил, а в по- напреднала възраст - при пътуванията и прекараното време в чужбина. Ако там са Марс, Сатурн, Уран и Плутон, ще имаме тежки моменти и неприятни събития в семейството, където се е родил човекът, а също когато ще бъде в чужбина. Когато другите членове на Слънчевото семейство са там - Слънце, Луна, Венера, Юпитер и Нептун, ще имаме добра, богата задоволеност във всяко направление - както в семейството, където се е родил, така и по-късно, когато ще има пътувания с добри пребивавания и с успехи.

В седми дом повече от членовете ще дадат богат, разнообразен семеен живот и такъв с най-близките си сътрудници. Изтъкнахме, че ако там са планетите Марс, Сатурн, Уран, Плутон, ще имаме развод, разкъсване, ликвидиране на семейните връзки или преждевременна смърт на партньора. Но ако там са Луна, Венера, Нептун, може (макар и да имаме тревожни вълнения в семейния живот, водещи до развод) да не се стигне до такъв.

Повече членове в десети дом дават възможност за по-богата и всестранна изява в обществения живот, по-голяма предприемчивост и възможност за заемане на по- разнообразни длъжности.

От особено значение е също кои от Планетите са в първи, четвърти, седми и десети домове. Ако там са Слънцето, Луната, Венера, Юпитер и Нептун, те, както вече отбелязахме, дават своите положителни влияния. Но ако образуват квадратури и опозиции към другите ъглови домове, те дават само слаби, малки и неприятни ефекти към онова, което засегнатите домове управляват. Ако обаче в тези ъглови домове имаме Марс, Сатурн, Уран и Плутон, то сътресенията са по-остри и ясно изразени. Когато Слънцето, Луната и Планетите в даден хороскоп са разпределени по на 120 градуса (във формата на знака на „Мерцедес”), тогава имаме по - хармонично устроен човек. Ако пък са разпределени по на 90 и 180 градуса (в квадратура и опозиция), ще имаме човек с по-остри и грубо изразени качества и способности.

Следва след това да обърнем внимание на ъгловите разстояния -аспектите между членовете в Слънчевото семейство, които са най-важният елемент в Хороскопа. Колкото в един Хороскоп имаме повече аспекти, толкова и човека е по- богато устроен, носи повече изразени качества, способности, устрем за изява. Това особено силно се изразява, когато те са точни или близко до тях. Малкото аспекти в даден Хороскоп носят по-бедно устроен човек, с малко и слабо изразени качества, способности и възможности, особено ако тези аспекти не са точни. Лошите аспекти не са най-лошото. Те дават неприятни качества и подтици, но все пак между членовете, които ги образуват, има взаимодействие - израз, който е възможно да се облагороди и изправи. Най-лошото е, когато няма аспекти между два члена от Слънчевото семейство. Тогава те нямат взаимно отношение и онова, което те носят и дават със своето влияние, няма възможност и сила да се изяви. За вътрешните планети Меркурий и Венера имаме едно малко изключение: изтъкнахме, че най- голямото ъглово разстояние между Слънцето и Меркурий е 28 градуса, а между Венера и Слънцето - 48. Аспектите, които тези Планети могат да имат със Слънцето, са изобщо много благоприятни. Макар че Венера може да има с него аспект от 45 градуса, който при другите Планети се приема като неблагоприятен, тук е много благоприятен, разглежда се като тригон и дава, както сме изтъквали, много добри способности в изкуствата, но предимно в приложните. Когато разглеждаме аспектите между две тела от Слънчевото семейство, трябва да обръщаме внимание дали са в право или обратно (ретроградно) движение. При право движение взаимодействието е по-слабо, аспектът е с по-слаба сила, отколкото когато те са в ретроградно. Това особено ясно и силно е изразено при Меркурий и Венера. Обръща се внимание също дали аспекти раните тела бързо или бавно се движат по своята орбита. При бързото движение те действуват с по-голяма сила, защото са по-близо до Слънцето (в Перихелий), а при по-бавното си движение силата на тяхното влияние е по-слабо и аспектът по-слабо ще се изрази, защото те са по-далеч от Слънцето (в Афелий). Това е особено важно и с ясно изразени различия при Луната, Меркурий и Венера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...