Jump to content

Родените близнаци


Recommended Posts

РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ

Известно е, че родените близнаци могат да бъдат момчета или момичета, а също и смесени - момче и момиче. Малките различия от по няколко минути във времето на раждането на практика не могат да променят положението на Слънцето, Луната и Планетите с техните градуси в Зодиакалните съзвездия, нито пък техните ъглови разстояния (аспекти), особено на по-далечните като Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. В Хороскопите на родени близнаци много често имаме значителни различия както в качествата, способностите и устрема за изява, така също и в събитията от живота (в техния жизнен път). За малките различия във времето на техните раждания разлики в Хороскопа им можем да имаме само за положението на Слънцето, Луната и Планетите в домовете. Тези именно промени са способни често пъти да дадат значителни различия между близнаците както в качества, способности, устрем за изява, така и в събитията и в пътя на живота им. Тук именно ясно се отразява и разбира, че всеки дом не е хомогенен във възможността на Слънцето, Луната и Планетите, намиращи се в него, да изразят своите влияния с една и съща сила, по един и същ начин, където и да се намират в този дом. Нито пък всеки Зодиакален знак със своите градуси на върховете на домовете може да се изрази по един и същи начин. За това е важно къде се намират членовете на Слънчевото семейство в даден дом. Изтъкнахме, че колкото те са по-близо до границата между два дома (на линията, която ги разделя, толкова и силата на тяхното влияние е по-голяма, по-ясно изразена, особено ако те са точно на граничната линия. Същото се отнася, както отбелязахме, и за силата на влиянието на всяко Зодиакално съзвездие: в първите и последни градуси на домовете тяхно въздействие е по-силно.

Тук привеждаме примери от хороскопи на родени близнаци. Две момчета близнаци, родени през 1951 година на 13 октомври в София, първият в 3 часа и 36 минути преди обед, а другият - в 3 часа и 45 минути, т.е. с една разлика от 9 минути. При тях имаме освен малки различия в качествата, способностите и устрема за изява, но и едно ясно изразено събитие. Всичко това се дължи на различията в разположението на Слънцето, Луната и Планетите спрямо ръбовете на домовете, а също и на Зодиакалните съзвездия със своите градуси и домове. И двамата се оженват. Първият (по-възрастният) има дете, а вторият няма, което се дължи на съпругата му. И двамата в полово отношение са зле поставени: между Луната и Марс имат 175 градуса. Тук ще изнесем положението на онези членове от Слънчевото семейство, които имат отношение към това събитие: при по-възрастния, който има дете, Слънцето е само на 3 градуса от ръба и при това отива към него. Тук е ясно изразена по-голямата жизненост, а също и по-големият успех в живота и службата му. При по-младия, който няма дете, Слънцето е на 10 градуса от ръба - по-слаба жизненост, по-слаб успех в живота и в общественото му положение. Луната при по-големия е в седми дом, където е с по-голяма сила, а при малкия е в шести дом, където силата на нейното влияние е значително по-малко. Меркурий при по-големия е на 3 градуса от ръба; тук имаме по-голяма сила на интелекта, по-голяма интелигентност и застъпване за своите интереси. При по-младия Меркурий е на 10 градуса - по слаба интелигентност. Венера и при единия, и при другия е почти на едно и също разстояние. Марс при по-възрастния е на 4 градуса - израз на по-голяма сила и активност както в живота, така и в сексуалните отношения. При по-малкия Марс е на 9 градуса, което говори, че всички тези качества, които има първият, тук са по-слабо изразени. Нептун е само на 3 градуса при по-възрастния, което дава много по-силна привлекателност на индивида за възбуждане и за полов контакт. При по- малкия Нептун е на 10 градуса от ръба, което значително намалява тази привлекателност и възможност за по-голяма възбуда. Тези са главните елементи, които определят различията между двамата близнаци.

Вторият случай е при близнаци - момче и момиче, родени с една разлика от 20 минути в София на 6 март 1956 година, момчето в 6 часа преди обед, а момичето в 6 часа и 20 минути. Докато момчето, което е родено по-рано, има щастлив живот, добро обществено положение, свързано с пътувания в странство, то момичето е нещастно , с мъки и страдания, омъжва се и се развежда. Тук ще изнесем положението на членовете от Слънчевото семейство, които създават тези ясно изразени различия при тези близнаци, Най-важният белег, създаващ тези различия, е Сатурн, който при момичето е точно на меридиана в Зенита, който създава трудностите в живота и, а със своята квадратура към седмия дом довежда до развод. Другите членове със своите положения допринасят за тези различия в живота им. Слънцето при момчето е на 8 градуса от ръба, докато при момичето е на 15. Луната при момчето е на 5 градуса, даваща по-голяма контактност и общителност, докато при момичето е на 10. Венера при момчето е на 4 градуса, носеща по-добри условия за живота, а при момичето е на 10 градуса. Уран, който носи разнообразието и активността на индивида, при момчето е на 6 градуса, при момичето е на 13. Нептун, който носи мекотата и привлекателността на индивида, при момчето е само на 2 градуса, а при момичето е на 8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...