Jump to content

Recommended Posts

ЛУННИЯТ ТИП

Под силното влияние на Луната се раждат хора ниски, със закръглено месесто тяло, закръглена глава, кръгло, месесто лице, слабо окосмено. Косите са тънки, меки, а на цвят руси, пепеляви или кестеняви. При мъжете са прави, а при жените в повечето случаи са къдрави. Челото е закръглено, широко и изпъкнало, което говори за добра памет и въображение със средна интелигентност. Веждите са тънки и извити. Очите са кръгли, изпъкнали, в израза им има учудване, кроткост, мечтателност, доброта. При нисшите типове изразът на очите е глупашки. Клепачите са дебели, плътни, тлъсти. Носът е къс, месест, накрая разширен и малко вирнат, с малки отвори на ноздрите. Скули не се забелязват. Устата е средно голяма, с месести устни. Зъбите са синкави, често неравни и лоши. Брадата е обличка, тлъста, мека, показваща липса на енергия. Ушите са прилепнали до главата. Шията е дебела, месеста, бяла. Гърдите, бюстът, ханшът и краката са месести и меки, често много дебели. Склонни са изобщо към затлъстяване. Кожата им е много бяла и при допир със слънчевите лъчи бързо се зачервява, вместо да стане румена, поради което те не могат да използуват добре облагите от слънчевото лечение както другите.

Лунните типове са хора на въображението, кротки, тихи, мечтателни, крайно боязливи, неспокойни, егоистични, неблагонадеждни, несигурни, бързо променят своите решения, капризни са. Те са обаче общителни, любезни, весели като деца. Не са създадени за суровите борби в живота. Бива ги за чиновници и като такива са приятни и подчиняващи се. Висшите типове са честни и съвестни в своята работа, добре изпълняват, но лошо управляват, защото им липсва решителност. Повече са мистични, отколкото религиозни. За себе си имат голямо мнение. Притежават също добра интуиция, силни предчувствия и сънища, а жените могат да бъдат добри гледачки на кафе, карти и пр. Обичат пътуванията по вода, също и удобствата, романтичната литература. Обещават, но малко изпълняват. Тяхната безпомощност и флегматичност ги прави лесно да се уморяват, не обичат ходенето пеша, домоседи са. Лунните типове жени обичат да имат мъж, когото да чувствуват силен, за да се облегнат на него. Склонни са към лек живот, липсва им сила да устояват. Хладни са в чувствата си, но са сластни във въображението си. Вълнуват се от хубава музика, картини, хубави момци. По- нисшите Лунни типове са лъжливи, лениви, клюкари, хитри и със силна привързаност към всяка своя вещ и към всичко свое. Имат добър апетит и се оставят да надебелеят. Когато стават от сън, дълго време са морни. Предразположени са към главоболие, произлизащо от отрови в организма им, а също и към болести на жлезите. Те трябва да ходят и да правят гимнастики на открито, за да се освободят от вредния покой и инертността.

Ръцете им са месести и меки, пръстите са гладки, къси, заострени. В третата фаланга (най-долната) са дебели, месести, пухкави. Палецът е средно голям, без възли, както и другите пръсти. Първата фаланга е къса. Лунният хълм е добре развит. Луната владее стомаха, соковете в тялото; от металите - среброто, от цветовете - всички бледи краски,от минералите - Лунния камък и Котешкото око.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...