Jump to content

Друго деление на човека


Recommended Posts

ДРУГО ДЕЛЕНИЕ НА ЧОВЕКА

Съществува и едно друго деление на човешките типове, дадено от изследователи, които са се занимавали с тяхната класификация, но които по ред причини не са могли да се запознаят с Царската наука Астрология, която от всички науки, занимаващи се с човека, с неговите качества, способности и с пътя на живота му, дава най-големи и изчерпателни възможности за тяхното изучаване и разбиране. Те изхождат от състоянието и развитието на четирите основни системи в човешкия организъм: това на първо място е мозъчно-нервната система; когато тя е ясно изразена и добре развита в даден човек, имаме интелектуалния тип, или както го наричат Нервния темперамент. Другата, също така важна система в човека е храносмилателната; когато тя е по-силно развита и изразена от другите, имаме спокойния човек, отдал се преди всичко на бавното и приятно хапване, съсредоточил цялата си природа в този приятен акт; поради това бил наречен Меланхоличен темперамент. Третата важна система в човешкия организъм е дихателната; когато тя е много добре развита и в добро състояние в даден човек, имаме (поради обилното приемане на кислород) жизнен, енергичен, разположен, оптимистично настроен човек; този темперамент се нарича Сангвиничен. Когато пък двигателната система (мускули, кости, сухожилия) е добре развита, имаме човек на силата и физическата издръжливост, човек способен на големи натоварвания на мускули и кости; този темперамент се нарича Холеричен. Това разпределение на човешките типове е, разбира се, много общо, примитивно и не може да се сравнява с разпределението на дванадесетте планетни типа, което Астрологията дава.

Научното изследване на ръката означава точно разбиране и разчитане на знаците, формите и линиите върху нея. Който при разчитането се влияе от чувства, рядко ще има възможност да се добере до истината. Когато материалът е добре усвоен и се владее, грешки не стават. Качествата и способностите на човека се изразяват също и по главата, лицето, говора, гласа, вървежа, движенията, които човек прави, а също и по ириса, за който сега се създава цяла наука.

Четенето по ръцете на всеки човек е от голямо значение, стига да има разположение към това знание и вяра в него, защото ще има големи възможности да се обогати с нови знания и да подхрани своя интелект. Науките за разгадаването на човека са безкрайни и никога не трябва да се приема, че човек, който ги изучава, ги е овладял напълно. Той вечно ще учи.

В своя еволюционен път човек притежава воля, чрез която при дадените му условия той избира възможността как да постъпи. Но избере ли веднъж, той вече губи свободата за своята изява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...