Jump to content

Recommended Posts

КОЖАТА

Известно е, че при ембрионалното развитие на човека в матката на жената нервната система, мозъкът и кожата имат общ произход, т.е. произхождат от един общ слой от клетки на развиващото се яйце. Поради това за естеството и развитието на мозъка и нервите можем да съдим по кожата. Кожата на ръцете, като инструмент на творческата изява ще ни даде най-добра представа за естеството на мозъка и нервите. Колкото кожата е по-груба и дебела, толкова хората, които я притежават, са по-груби, с по-примитивен интелект и по-груба емоционална природа.

Ако кожата само от вътрешната страна на дланта е сравнително твърда, това показва човек активен, динамичен, който не може да остане минута без работа. При такива хора всяка работа е достойна за уважение. При такива случаи, колкото кожата на вътрешната страна на ръката е по-тънка и еластична, толкова този човек е по-интелигентен и активен не само във физическата област, но и в интелектуалната.

Колкото кожата на ръцете е по-нежна, толкова този човек е по-възприемчив по душа. Изобщо определението на кожата като нежна, тънка или гладка отговаря на също такива качества у човека. Още е израз и на голяма чувствителност и на дълга младост както на тялото така и на темперамента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...