Jump to content

Аполоновият пръст (безименният)


Recommended Posts

АПОЛОНОВИЯТ ПРЪСТ (БЕЗИМЕННИЯТ)

Този пръст е свързан с щастливата страна на живота. Дава израз на всички видове изкуства, на амбициите, радостта и светлината на живота.

Ако Аполоновият пръст е по-дълъг от показалеца и стига близо до дължината на средния пръст, това говори за оптимизъм, но често и за необмислена прибързаност и устремност. Такива хора са и потенциални комарджии, изобщо хора на риска. При тях също преобладават идеалните стремежи и интереси. Под думата „хазарт" не трябва да се разбира само склонност към хазартните игри, но и към постъпки, свързани със смелост, риск във всички направления - военна политика, търговия, дори и в любовта. Също така този пръст определя стремежи и умения в изкуството.

Ако първата фаланга на безименния пръст е леко наклонена към Сатурновия пръст, това показва човек, който не обича да се разпилява и да си губи времето.

Ако безименният пръст е силно изкривен или повреден, това показва липса на идеализъм, на радост в живота, показва също мошеничество, прикритост, подлост. Такъв пръст често се наблюдава у престъпниците.

Гладкият, коничен безименен пръст е свойствен на певците и поетите.

Гладкият, без възли квадратен безименен пръст е повече свойствен на тези, които свирят на пиано, и на хората, които са се посветили на теорията в музиката или на учителството в областта на изкуството. Свойствен е също на литераторите.

Изобщо хората с остри пръсти, колкото и добре да са развити способностите им в изкуството, не са в състояние да овладеят висшите негови изяви.

Гладък, но лопатовиден безименен пръст показва способност в приложните изкуства. Ако същевременно третата фаланга на този пръст е особено дълга, то показва способност към скулптура, ваятелство.

Ако безименният пръст е възлест, тогава имаме известна интелектуалност и разсъдъчен елемент в дейността на този човек, която е силно изявена в неговото изкуство.

Ако пръстът е квадратен и с възли, в творчеството на този човек има излишна точност и педантичност.

Ако е лопатовиден и възлест, това говори за устой и упоритост в постигане на поставената задача.

Добре оформен безименен пръст с една дебела трета фаланга показва любов към сетивните възприятия.

Ако между безименния и средния пръст (когато пръстите са събрани и добре опънати) има пролуки, това показва човек чужд на условностите и на установените порядки.

Заостреният връх на безименния пръст показва търговски дух, всяка дейност в него е свързана със сметка и личен интерес.

От медицинска гледна точка този пръст е свързан с бъбреците.

Твърде късият безименен пръст, особено ако е уродлив и нокътят му е повреден, показва престъпен тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...