Jump to content

Recommended Posts

СЪДЪРЖАНИЕ

И Бог създаде човека

Що е Бог, кое е свръхестествено?

Черното слънце, Голямата катастрофа и изгубеният Рай

Първата човешка раса

През 2000-та година нова Вселенска катастрофа няма да има

В отвъдното парите не ви вършат никаква работа

Душата ни е извънземен скитник

Окултните знания ще останат скрити за нравствено несъвършените

Кои са Белите братя?

Исторически мистификации около богомилството

Библията - свещена книга, но не съвсем

Окултното невежество на политиците може да има ужасни последствия

* * *

Nikolai_Doinov_Mars_001.JPG

Брат НИКОЛАЙ (Николай Дойнов) е един от най-видните и самобитни астролози на Бялото братство. Безценните му оригинални трудове в областта на астрологията, окултната философия, френологията, хиромантията и др. са добре познати в десетки страни по целия свят. Възгледите на този 90-годишен учен езотерик поразяват с блестящата си логика, съчетала в себе си древното мистично познание с най-новите научни открития, което я прави близка и понятна за съвременника.

Животът на този лъчезарен човек е низ от възходи и падения, от преодоляване на безброй препятствия, които съдбата му отрежда като изпитания по пътя към нравственото съвършенство. Роден е в заможно габровско семейство през 1904 г., завършва Априловската гимназия,следва физика и математика в Софийския университет, изучава философия и естествени науки. С Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) се запознава през 1922 г. и става негов близък ученик и последовател.

Успехите му като търговец на едро го превръщат в милионер, но след 1944 г. новата власт му отнема всичко - стоки, имот, пари, книги, и го изпраща за близо три години в Белене. Въпреки всичко и днес в душата му няма капка озлобление - смята, че трябва просто да приемем миналото си и да го отминем, да продължим напред - към новата епоха на Водолея, която ще обедини в едно дух и материя, наука и религия, различните църкви и духовни учения. Всяка беседа на брат Николай е призив - отворете душите си за ЛЮБОВТА, ако искате да се присъедините към новото човечество!

Маруся Петринска

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...