Jump to content

Могъществото, което се крие в ранното утро


Recommended Posts

МОГЪЩЕСТВОТО, КОЕТО СЕ КРИЕ В РАННОТО УТРО.

Ранното утро е извор на мощни сили за човека. Ако нещо в живота му клони към залез, — ако той е отчаян, обезкуражен, ако му липсва смелост и решителност, ако се страхува от бъдещето, изобщо, ако човек се нуждае от някаква морална или материална подкрепа, то той ще намери най-добре тази подкрепа в ранното утро.

Стани рано, и съсредоточен в себе си, излез всред природата. Опитай се да влезеш в хармонична връзка с природата, с безграничния живот, който се разкрива пред тебе, и тогава постави на разглеждане най-трудните въпроси, които измъчват твоя ум и твоята душа Това, което друг път е било непоносимо трудно и неразрешимо, сега е ясно, разбрано и разрешимо; това, което те спъваше, сега лесно може да се отстрани. Това, което те измъчваше, сега може да се преодолее. Ти, който си затруднен, ще намериш разрешение на затрудненията си в ранното утро. Ти, който си болен, ще намериш в него своето здраве. Ти, който си в безпътица, то ще ти открие твоя прав път.

Мощни сили с в действие през ранните часове на утрото. Природата тогава разтваря своите най-скрити съкровищници, пълни с безценни богатства за човешкия живот. Защо това е така и дали наистина е така, по-добре е да не разсъждавате. Ако нещо е недостъпно за вас, защо да се занимавате с него ? Хиляди пъти по-добре ще бъде за вас, ако се заловите да използувате това, което е достъпно за вас.

И така, използувайте силата на утрото, без да се опитвате да чоплите това, което не се подава на вашия ум: не е важно, защо е така, важно е, че вие можете да вземете туй, което е нужно за живота ви, от ранното утро. Важното е да получите това, което природата ви дава, а защо ви се дава по този начин, не е толкова важно.

Не забравяйте никога силата на ранното утро. Ако сте здрав, богат, и успявате във всичко, ако лесно разрешавате трудните задачи по пътя на живота си, ако в живота ви няма непреодолими пречки и непроницаеми мъглявини — толкова по- добре: ранното утро още повече ще засили бистротата на вашия поглед, силата на вашите мишци и способността ви да се справяте лесно и бързо с мъчнотиите. Но ако вие сте слаб, физически, умствено или духовно, ако вие страдате в живота, ако вие имате по пътя си спънки, за които вашите сили изглеждат слаби, то толкова по-необходимо е, наложително нужно е да потърсите подкрепа в ранното утро.

Сам Бог действува тогава. Не питайте как и защо. Приемете неговата помощ, приемете неговата сила, приемете неговата благодат. Той е неизчерпаем океан — има за всички, има и за тебе. Едничкият въпрос е — какво и колко ти можеш да носиш: какво и колко ти можеш да възприемеш и асимилираш.

Не отритвайте Божествените дарове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...