Jump to content

ХЛЯБЪТ


Recommended Posts

ХЛЯБЪТ

Аз съм опитал всички методи на ядене, с които хората се хранят ... Само хлебец е най- хубавата храна. (СИЛА И ЖИВОТ - 3 серия - 261).

Вие сте в това положение благодарение на хляба. Преди употребата на хляба, животът е бил много тежък. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 174).

Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. В него ще намерите всичко, каквото пожелаете ... Хлябът съдържа всичко, каквото всичките ястия съдържат, само че представени в друго състояние, а не както в сготвените материали ... За сега най-добрата храна, най-доброто ядене е хлябът ... Човек може да живее само с хляб. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА).

Вярвам в силата ... на хляба ... Вярвам в хляба, който носи материал за съграждане на моята бъдеща сграда. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 359).

Не трябва човек да яде какъвто и да е хляб. (ВЪЗМОЖНОСТИ 3А ЩАСТИЕ - 363).

Хлябът от триците не може да нахрани човека. От каквото брашно да са триците, той все гладен ще бъде. Нито разваленото брашно ще задоволи човека. (ОТВОРЕНИ ФОРМИ - 59).

Ще кажете, че е опасно да ядете хляб, направен от различни брашна. Опасен и вреден е, наистина, такъв хляб, но не по-малко опасности си причиняват хората, когато внасят ... различни качества брашна. При това, едното качество е вгорчено, другото не е доброкачествена и т. н. (ВЕЧНОТО БЛАГО - изд. 1944 г. - София - 223).

Добре е да ви обичат хората, но още със ставането си от сън да опечете хляба си и след това да го ядете заедно с близките около вас. Не оставяйте хляба за другия ден ... Ще кажете, че сухият хляб е по-хранителен. Аз не вярвам в това. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 66).

Едно време хлябът се ядеше пресен, а сега го пекат на сухари, да издържа няколко години. Каква полза ще имате от печен хляб? (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 262).

Железният нож, с който режат хляба остава своите отрицателни влияния в хората, които го ядат. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 125).

Знаете ли какво се иска от човека, за да си приготви един хляб, като вашия? - Той трябва да бъде съвършено здрав; само на такъв човек се позволява да мели житото, да меси хляба и да го пече. Ето защо, за предпочитане е да се яде сурово жито, отколкото да ядете приготвен хляб от какъв и да е фурнаджия. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 164).

В бъдеще трябва да се избират фурнаджиите. Болен, грешен, нечестен човек не може да бъде фурнаджия. Само добрият, честният, здравият може да стане фурнаджия. Като меси хляба, той трябва да пее, да мисли добро за всички. Ако домакинята не е разположена, не трябва да меси хляб. Неразположението е като проказата. Не внасяйте тая про[.]. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 194).

Фалшификацията на хляба, примесването му с боб, пясък, вар ще изроди човечеството ... В продължение на сто години само, хората ще се изродят. (Казано в 1921 г.) (НОВИЯТ ЧОВЕК - 193).

Трябва ли хлябът да се продава? Когато създаде хляба, Бог забрани на хората да го продават. Г олямо проклятие виси върху човечеството. - Защо? - Защото продават хляба - великото благо в живота. Абсолютно забранено е да се продават хлябът и брашното ... Първите хора, които са злоупотребили с житото, като са го продавали и купували, не са видели добро до четвъртото поколение ... Знаете ли колко жени, колко момичета са продали своята чест само за хляба? Знаете ли колко хора са продали възвишеното и благородното в себе си само за хляба? (НОВИЯТ ЧОВЕК -192).

Казвам: Вие, жени, проповядвайте на всички хора, че хлябът трябва да бъде без пари. Така е казал Господ първоначално. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 195).

България трябва да бъде първата държава, да приложи Божия закон на Земята - хлябът да се дава даром. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 192).

Българинът яде повече хляб, за да стане по-мек. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том -185).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...