Jump to content

ПРЕДГОВОР


Recommended Posts

ПРЕДГОВОР

Всичко във Вселената е равновесие, хармония. Целият Космос, всички светове звучат хармонично. Напредналите същества чуват тази космична музика. Казват, че, макар и глух, Бетовен е чувал тази музика и се е опитал да я свали на земята като музикални композиции, за да могат да я чуят и хората.

Всеки човек е потопен в тази велика хармония. Нашите мисли, чувства и постъпки са тези, които поддържат или разрушават това равновесие, тази красота.

Много хора вече осъзнават необходимостта да знаят повече по този въпрос и имат желание да зазвучат и те хармонично, за да може в човека да настане мир и спокойствие. Стига е вървял против космичните закони!

Човек трябва да знае, трябва да разбира и изучава правилата и нормите на отношения, на поведение на морал, вече на по-високо ниво, за да се готви за новия живот, който идва.

За правилни взаимоотношения е потребно да се вникне в ред елементи като внимание, уважение, упование, виждане, познаване и т.н. Трябва да знаем повече за срещите, за говоренето, за думите, за искреността. Необходимо е да бъдем наясно дали да правим връзки, да се приближаваме или не към даден човек, да обещаваме или не и т.н.

Добре е да знаем повече за влиянията, за внушението, за хипнозата. Да си обясним по-добре за даването, за взимането, за услугите, за служенето, за жертвата. Да видим какво знаем за единството, за приятелството, за братството, за брака.

Как да постигнем мир, равновесие, спокойствие и радост? Ще се уверим, че хармонията се постига чрез музика и красота.

По всички тези въпроси Учителят Петър Дънов е дал пълен, задълбочен и обширен отговор в беседите си. В тази книга е извадена съвсем малка частица от това, което може да се намери в цялото учение на Учителя. Това е само едно загатване по тези теми.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Книгата е съставена само от цитати извадени от мъдростта оставена в беседите на Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/.

Цифрите, поставени на края на всеки цитат, показват номера на книгата от библиографията, от която е взет цитатът, а втората цифра показва страницата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...