Jump to content

Нула - 0


Recommended Posts

0

Като изучава числата, човек дава цена на всички, дойде ли до нулата, той не й дава цена. Защо? Защото не я разбира. Според него нулата е число без съдържание. Интересно е, че нулата, сама по себе си няма съдържание, но дава съдържание на другите числа... За пример, ако след единицата поставите нула, тя увеличава съдържанието си десет пъти. В това отношение нулата е подобна на точка, която само по себе си, няма никакво измерение, но, като се движи в известна посока, образува линия, която има вече измерение - дължина. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ -114)

Нулата се взема като точка, която показва, че сте свършили известна работа. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 120)

Нулата е човекът, който използва средата и условията (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 294).

Нулата представя главата на човека. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА -112)

Когато кажем „нула”, разбираме известни условия, които сами по себе си нищо не могат да дадат. Ако четири разумни сили дойдат в помощ на „нулата”, те ще извлекат нейните скрити енергии, в които има живот. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -183)

И тъй, помнете, че нулата е единственото нещо в света, което разрешава всички въпроси. Нулата не е нищо друго освен Любовта. Който знае, как да търкаля нулата и да се справя с нея, той разрешава всички въпроси. Той може да стане и богат, и учен, и гениален. Обаче, който не може да търкаля нулата, той се натъква на мъчнотии и нещастия, които не може да разреши. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 115)

Нулата означава връщане на човека в миналото, да прегледа живота си, да разбере, на какво се дължи някоя негова добродетел и на какво се дължи някой негов недъг. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -28)

Нулата подразбира процес, при който нещата се намаляват... При нулата човек се запознава със закона на намаляването, на израждане на нещата. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 96)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...