Jump to content

Три - 3


Recommended Posts

3

Като съберете единицата и двойката, образува се числото три. Тройката съдържа качествата на единицата и на двойката. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -16)

Тройката е смисълът, целта, към което всичко живо се стреми. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 184)

Тройката представя процесът на самото развитие. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ -146)

Числото три означава закон на растене. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -130)

Числото 3 е един велик закон за проявяване на Божията Любов. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 89)

Числото три се отнася към Божествения свят... Триъгълникът, т. е. тройката, представя Божествения свят. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -14)

В тройката се проявяват три центъра - Божественото, ангелското и човешкото съзнание. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 184)

Числото 3 е резултат. Значи числото 3 в Природата показва завършен процес.

Триъгълникът е завършен процес, резултат на някоя работа. Числото 1 и 2 се съединили, за да дадат някакъв завършен резултат. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -118)

Числото три е мястото на ум. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 32)

Тройката е неутрална, т. е. число на равновесие. То е волята в човека - равнодействуващата сила. Значи умът е положителната сила в човека, сърцето е отрицателната, а волята неутралната. (НОВА ТА МИСЪЛ - 226)

Какво означава тройката? - Тя учи човека да оценява нещата, както търговецът туря цена на стоката си. Който оценява нещата, той има право да яде и пие. Той е уравновесил силите в себе си. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 69)

Какво означава тройката? - Тя учи човека да оценява нещата, както търговецът туря цена на стоката си. Който оценява нещата, той има право да яде и пие. Той е уравновесил силите в себе си. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 69)

Тройката представя детето. Значи, само детето, т. е. тройката, е в състояние да предизвика любовта на майката - на числото две. Кое от двете числа е по-силно - двойката или тройката? В дадения случай тройката е по-силна, защото влияе на двойката - най-мощното число. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 69)

Числото три, закон на самопожертване, т. е закон на равновесие в Природата. (ДАЛИ МОЖЕ - 254)

Числото три представя дете. турите ли нула след тройката, получавате 30. Това число показва, че детето е ученик, влиза в клас, в който има 30 ученика. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 22)

Ако знаеш тайната на тройката, ще станеш ученик. Знаеш ли тайната на четворката, ще станеш професор. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 71)

Трябва да бъдете в числото три - главният съветник, който крие разрешението на важните житейски въпроси. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ -114)

Старият човек не съдържа вече силите на числото три. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 69)

Трите - число на примиряване. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 74)

При числото 3 срещаме една мъчнотия, която не може да отиде по-далеч от числото 9 - закон на наследствеността. Що се отнася до личния живот на човека, всяка мъчнотия може да се разреши след 6 години. Числото 3 е самият човек. като прибавите към него числото 6, ще получите 9 - резултат, разрешение на известна мъчнотия. Ако мъчнотията е по-малка, ще се разреши след 6 часа. (СМЕНИВ ПРИРОДАТА - изд. 1938 г. София - 180)

Бъдещето е на числото 3... това е свещено число. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 89)

Търсите ли щастие, търсете го в бъдещето, в закона на числото 3. (ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И СИЛА изд. 1998 г. София -73)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...