Jump to content

Четири - 4


Recommended Posts

4

Хората разбират само числото две, а четирите, което сега влиза в света, още не го разбират. четирите е човешко число. Щом се разбере числото четири, тройката ще дойде в света... Квадратът, т. е. числото четири представя човешкото в света. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА - 13)

Числото три съдържа в себе си основните принципи за образуване на числото четири, през което минава развитието на всички същества, от най-долните, до най-горните. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА -226)

Който живее в числото 4, той е силен като животно, но е без морал. Той може да разреши всички въпроси, но се научил повече да разрушава, отколкото да гради. Той не излиза вън от кръга или квадрата... Когато е бил в числото 4, отсъства му само висшето сетиво - зрението. Това е неговият изходен пункт. Това, което виждащ то спасява света... Обаче, ако само слушаш, а не виждащ ти нямаш изходен път. Ти влизаш в един омотан кръг. Щом дойде зрението, ти се намираш в простора... Значи, зрението е петото сетиво, чрез което се излиза от лабиринта, в който си се вплел. От тук започва мисълта на човека. Като виждащ ти вече пипащ слушаш, вкусваш и помирисваш по друг начин. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 82)

Задачата на гениалните хора е да се справяте с числото четири - най-строгото число в човешкия живот. То представя кръста, т. е. страданието... И тъй, числото четири означава квадрата. Човек е ограден с квадрата. Той се намира в обсадно положение. Само петорката може да го извади от обсадното положение. Тя е път на освобождение. Тя представя пентаграма. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 76)

Квадратът има отношение към физическия, и към духовния свят, затова хората строят къщите си на квадратни основи. Човек трябва да знае, коя част от къщата му е духовна, коя физична... Квадратът, на който хората строят къщите си, трябва да има точно определени размери. (ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА - 208)

Какво означава числото четири? - Узрял плод, който увисва надолу. Значи четворката подразбира, че, или нивата е изорана, или плодът е узрял, паднал на земята и изяден. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 61)

Значи, докато дойдете до неутралната зона в живота, т. е. до състояние на примирение, най-първо ще минете през голяма вътрешна борба в себе си. Да кажем, че вие искате да извършите един преврат в себе си. В първо време ви сте активен, борите се значи, събират положителна енергия в себе си, докато получите от тях едно отрицателно число и се примирят. Казвате: „Има време, ще се постигне това нещо”, и започвате да мислите. числото 4 е число на мисълта. В процеса на мисленето превръщате положителните числа в отрицателни и отново започвате да действате. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - V г. - 1 лекция - 20)

Защо две по две е четири? Четворката е закон, който води към изходния пункт, от дето започва всяка работа. Четворката е образувана от двете ръце - две жени, от двата крака - също две жени. (ЛИКВИДАЦИЯНА ВЕКА - 309)

Знаеш ли тайната на четворката, ще станеш професор. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА -71)

Лесно се казва, че 2+2=4, но нещата в живота не стават така лесна. Докато дойдете до числото четири, трябва много да работите. Единицата е творческо число; двойката число на работа; тройката число на равновесие; четворката число на движение. Значи, докато дойдете до положение да кажете, че 2+2=4, човек трябва да се научил да твори, да работи, да уравновесява силите си и да се движи правилно. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -134)

Числото четири означава разпределение на материалите в Природата на четири категории... За да има здраво тяло, човек трябва да разбира отношенията на числата от 1 до 4.

Четирите - изкуство на деление на нещата. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ-74)

Числото четири и мястото на сърцето. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 32)

Числото четири е мъжко число, но всякога е недоволно. (БОЖИЯТ ГЛАС -270)

А какво означава числото 4? Че трябва да намерите процеса на пречистване на вашия живот... Значи числото 4 е Божествения принцип чрез който нашите желания и мисли в този свят се прецеждат. (СИЛА И ЖИВОТ -1 серия - 46)

Четворка Това е стол за сядане... (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 266)

От четворката ще направиш стол, на който ще седят твоите приятели. Ако столът има два крака, ще бъде неустойчив; той трябва да има четири крака, за да бъде устойчив. (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА - 75)

Числото 4 показва едно пълно завъртване на живота. (МОК - IV г. - 9 л. -172)

Числото 4 е киселина. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА-118)

Четворката носи щастие за оня, който я разбира. За оня, който не я разбира, това число носи противоречие. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 27)

Числото четири има значение в Новата година е малка строга, понеже има две четворки. Едната четворка представя Божествената мъдрост и Божественото знание, което се придобива мъчно. Втората четворка представя Божествена истина и свобода, без която човек не може да живее. Четворката е строго число. то не обича лъжата То е квадратът, върху който може да се гради къща. Значи, то е основата на нещата. Ако основата е добра, цял град може да се постави на нея. Ако не е добра, каквото си поставил, лесно ще се развали. Четворката представя още и семейството: бащата, майката, сина и дъщерята. Ако всички са умни, по-добро число от четворката няма. Ако са глупави, по-лошо число от четворката няма... Затова някой хора се страхуват от това число. (ДВАТА ПЪТЯ - 279)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...