Jump to content

Шест - 6


Ани

Recommended Posts

6

Шесторката означава посято семе, което е израсло нагоре. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА -112)

Числото 6 означава човек в своето развитие; Земята сега минава през числото 6; зелената краска е числото 6., също размножаване, развитие. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕ- НИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1919 г. - старо издание - 33)

За добрия човек числото шест означава растене, развитие, а за лошия - смърт. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 84)

Шест е число на илюзиите. то предоставя мъртъв капитал, турен в хамбар. За да използвате енергията на този капитал, извадете го от хамбара и го посейте на нивата, да покълне, да израсте и плод да даде. Шест е число на търпение. Който разбира законите на числата, той може да превръща енергиите, които те съдържат в себе си; положителните енергии в отрицателни и отрицателните - в положителни (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -16)

33 - Това е числото на заблуждението. Събрани, двете цифри дават 6. А пък числото 6 е число на заблуждението. (ИЗПИТЪТ НА ЛЮБОВТА - 269)

Човек трябва да търпи и да чака известно време, докато засятото семе поникне, израсте, цъфне и върже. когато плодът узрее, шесторката се превръща в десеторка - в узрял плод. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 84)

Ако на числото шест турите знаменател единица, то означава праведен човек който има идея в живота си. Обаче, ако знаменателят е нула, резултатът е пак нула. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 84)

Числото шест? Който владее числото шест, той може да се качва по планините между снеговете; той може да слиза и в долините, при плодовете. Той знае кога и как да работи и кака да почива. Числото шест наричаме „закон на прилежание”. Да бъдеш прилежен това значи, каквото хванеш с ръката си, да го свършиш добре. Като имате повече от шест сантиметра високо чело, вие разполагате с достатъчно почва, с достатъчно ниви, върху които да посаждате семената на своите мисли. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 319)

А шесторката? Боздуган, който удря по главата. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 266)

Шест - да ядеш сладко. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 75)

Числото 6 е резултат. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -118)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...