Jump to content

Седем - 7


Recommended Posts

7

От числата 1 - 7 най-силна е седморката. В числото седем са съединени два свята... Числото седем е строго число. То изисква от човека правилно прилагане на основните принципи на живота. който не ги прилага правилно, той се натъква на големи нещастия и страдания. Тъй щото, страданията, през които минава цялото човечество, не са нищо друго, освен противодействия, които Природата му поставя, за да се върне в правия път, от който се е отклонил. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 226)

Седемте е положително число, което означава творчески сили в Природата. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 102)

Седемте е творческо число на ангелите. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА -102)

Числото 7 е киселина. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 118)

Числото седем пък символизира учението. То може да се уподоби на строг господар, който не взима пред вид нито здравето, нито материалното положение на човека. Здрав ли си или не, имаш ли пари или нямаш, учението, като строг господар, изисква работа, усилие, труд. Колко часа на ден ще употребявате за учене, той не иска да знае. Строгият господар изисква от човека да учи -нищо повече. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ -121)

Към това число спадат всички богати хора, защото те са завършили работата си и се задълбочават в себе си, за да развият, култивиран и да станат духовни. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1919 г. - старо издание - 33)

Седем - почивка. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 75)

Какво означава числото 7? Казваме, почивка... Онзи, който е работил, трябва да почива. (СИЛА И ЖИВОТ -1 серия - изд. 1924 г. София - 47)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...