Jump to content

ОТНОШЕНИЯ НА ЧИСЛА


Recommended Posts

ОТНОШЕНИЯ НА ЧИСЛА

Физическия свят е съграден от разумни числа. (БОЖИЯТ ГЛАС - 270)

Който не разбира смисъла на целите числа, той не може да работи с тях. (БОЖИЯТ ГЛАС -270)

Отношението 1:2:3. Числото едно представя артист, който има отношение към двете си ръце (2) и към публиката (3)... това отношение е положително. Дойдете ли до отношението 3:4:5, имате един инженер (3), който се наема да строи къща, без да разполага с големи знания. не се минава много време, къщата се събаря (4) като резултат той не получава никакво възнаграждение (5). Това отношение е отрицателно. Усилията на този инженер са отишли напразно. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -172)

Единицата представя бащата, а тройката - детето, т. е. синът или дъщерята. Като математическо отношение, числата 1:3 представя отношението на диаметъра на окръжността към нейната дължина... Числото π=3.14; ние взимаме само цялото число - три. Значи, бащата показва размера на човешкия път, а синът обиколката на този път... като кажете „диаметър”, пак не сте разбрали дълбокия смисъл на единицата. По отношение на тройката, т. е. дължината на окръжността, единицата е диаметър, но тя е единица и по отношение на безброй още числа. В математиката всички числа започват от единицата. Изговаряме числото едно, две и т. н. Те представят диаметрите, прекарани през един кръг. Числото седем представя диаметъра на Вселената. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 24)

Ще ви напиша следния отношение: 1:2:3; 3:4:5; 5:6:7; 7:8:9... За да разберете смисъла им, вие трябва да ги принесете в живота. Числото 1, за пример, в първото отношение, представя артист, който има отношение към двете си ръце (2) и към публиката (3). Колкото по-добре пее или свири, толкова повече хора ще дойдат да го слушат и повече пари ще събере. Това отношение е положително. Дойде ли до отношението 3:4:5, имате един инженер (3), който се наема да строи къща, без да разполага с големи знания. Не се минава много време, къщата се събаря (4). Като резултат, той не получава никакво възнаграждение (5). Това отношение е отрицателно. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - изд. 1938 г. София -171)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...