Jump to content

Recommended Posts

КАРМА

(закон на осъзнаване)

СЪДБА

[ОСЪДЕН СИ СПРАВЕДЛИВО]

Ние създаваме тази съдба... - от хиляди години . (СИЛА И ЖИВОТ V серия - старо издание - 167)

Твоят живот е бил определен, преди да си се родил... Ще съгласиш с онзи ред на нещата, който е определен още преди слизането ти на Земята. (ЖИВИЯТ ГОСПОД- изд.1948 г. София - 96)

Господ е написал съдбата в човешката ръка. Не само е написал. Ако някой не вярва, аз може да му чета по ръката и да му кажа какво ще стане. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - изд.1999 г. София - 439)

Съществува два вида съдба или наказания - за зло и за добро. На Земята наказват само онези, които правят пакости и злини... колкото по-голямо е престъплението, толкова по-голям шум се вдига около него... На Земята няма закони, които да разглеждат добрите дела на хората и да им отдават заслуженото. На Земята съдят само престъпниците и злосторниците. На Небето е точно обрат-ното - там се интересуват от добрите дела на хората. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 475)

Провидението е основната точка, от която произлиза неизбежността... Защо ви преследва съдбата - защото сте в несъгласие с провидението. Защо не ви преследва съдбата? Защото сте в съгласие с провидението. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 121)

Външно или вътрешно, всички хора минават под ръката на съдбата, която им прави разтривки... Никой не може да избегне разтривките. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 176)

Когато се оплаква мъжът от жена си, че тя хапе, Господ какво ще направи? Ще я чукне, тя ще умре, и той ще се освободи. Жена, като се оплаква от мъжа си, Господ какво ще направи? Ще го чукне, и мъжът умира... Той чука със средния пръст; средният пръст е законът на Сатурн, на съдбата. В закона на Божествената Правда всеки ще пожъне, каквото сее. Искам да бъдете свободни от вашите стари навици и очите на вашия ум трябва да са отворени, когато Господ почва да чука. Щом си извадил жилото, Господ ще те чукне. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. Б.Братство - 2006 г. София - 227)

Питам: кой от вас няма да бъде разпнат? На кого от вас Пилат няма да каже, че има власт да го разпъне, но има власт и да го пусне? И вас ви очаква същата съдба, каквато имаше Христос. Следователно приемете участта си доброволно, както Христос прие своята. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 251)

Слушате ли някой да плаче и да се оплаква от съдбата си, ще знаете, че той е слаб човек. Силният не се оплаква. - Защо? - Защото Бог се е вселил в него. Той е пожертвал живота си в служене на Великия . (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 241)

Не мислете, че в света хората сами уреждат своите съдбини. Те ще забележат, че сега Господ много лесно урежда съдбата им . (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 123)

В Германия имало един лекар за такива, които имали изкривени челюсти. Като отивал такъв болен при него, той силно го удрял по едната страна, после по другата, и тъй го изпращал, нищо не му вземал, а онзи побутвал се под брадата, но просветвало му, и всичко се намествало. Тъй и вас съдбата понякога ви удря. Ти влезнеш при нея да се оплачеш, но Господ като те удари силно от едната и после от другата страна, и ти каже „вън!", ти ще се хванеш за главата и като излезнеш, казваш: „Аз поумнях". Само животът на изпитанията и страданията, и то не само на индивидите, но и на народите. (СИЛА И ЖИВОТ - IV серия - изд.1922 г. печатница "Едисон" - 94).

Аз казвам само едно: ти си длъжен да се подчиниш на Бога. Не му слугуваш и затова всички тия неща са те сполетели, никаква друга съдба няма в света. И в деня, когато ти се подчиниш на Бога, на съдбата си, всички други неща ще ти се подчинят. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 299)

Когато съдбата ви стегне, започвате да мислите за Бога, за Христа - искате помощ. ( НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - старо издание - 287)

В каквото положение да ви поставят, трябва да знаете, че това е вашата съдба - работете върху себе си, за да подобрите съдбата си. Това се постига само по един начин: като служите на Бога с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичката си сила - с други думи казано, да служим на Господа с всичките си мисли, чувства и действия. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 249)

Човек трябва непрестанно да се моли, за да бъде във връзка с Бога. Съдбата трябва да се предаде в Негови ръце с вяра. Той ще те докара някога на косъм, но не ще те остави. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 99)

Онова, което може да освободи човека от неговата съдба, това е Любовта му към Бога, чрез която ще научи закона на служенето. Когато човек реши да започне да служи на Бога, тогава той се освобождава от своята тежка съдба, от тъмното робство, в което е изпаднал. Приложете всички ваши хубави желания и светли мисли! Бъдете смели и решителни, и Божието благословение ще дойде върху вас! Помощ ще ви дойде първо чрез добрите хора на Земята, които Павел нарича светии. Свържете се с всички добри хора, които работят с любов за Божието дело, без разлика на тяхната народност, или тяхното религиозно верую (ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВО И ОБЩНОСТ - изд.- 1928 г. София - 104)

Студент си. Професорът те обиди нещо. Крайно възбуден, ти казваш: „Аз ще му дам да се разбере! Ще ме помни!... И съдбата постъпва като професора - къса студентите. Защо ни къса съдбата? Защото мислим, че тя нищо не може да ни направи. Искаме да я победим. Има философи, които също казват: Можем да победим съдбата. Едно е вярно: Можеш да победиш само това, което си направил. С него можеш да се справиш, обаче, има една съдба, която никога не можеш да победиш. Главата си ще разбиеш, но нея няма да победиш. Като дойдеш до нея, кажи й: "Много знаеш, господин професоре! Когато пожелаеш, можеш да ме скъсаш." Като излезеш против нея, тя ще те стъпче на общо основание.Тя тъпче всеки, без разлика; не тъпче безразборно, но без разлика. Справедлива е съдбата. И царския син да направи грешка, професорът ще го накаже. Ако царският син вземе ореха от ръката на бедното дете, няма ли съдбата да го изобличи? Има неща в света, които са еднакво задължителни и отговорни за всички хора - царски син да си, ти трябва да ги изпълниш... Щом влезе в главата ти една лоша мисъл, изхвърли я навън. Изхвърлете лошите мисли от главата си и ги оставете на мястото им. Всяка лоша мисъл, лошо чувство и лоша постъпка са форми, които трябва да се поставят на мястото им. Ако не направите това, очаква ви лошо. Това е кармата на човека. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - изд. 1949 г. София - 285, 286)

Ако човек е прекарал няколко непорядъчни живота, той трябва да се опретне на работа, да не разчита нито на баба и дядо, нито на баща и майка, нито на приятели. Подобрението на съдбата му зависи му изключително от него. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - изд. 1934 г. София - 54)

Ако в днешния ден духът, душата и умът на човека са изпълнени с Любов, той може да бъде сигурен, че за хиляди години ще бъде щастлив. Но ако в днешния ден духът, душата и умът на човека не са изпълнени с Любов, такъв човек го очаква в бъдеще само страдания. Само в един момент човек може да измени съдбата си. Ако човек в даден момент прояви жестокост, той предрешава съдбата си за хиляди години, но ако веднага разбере, че е сгрешил и се старае да изправи погрешката си, той изменя своята съдба в добро направление. Човек постоянно трябва да държи в ръцете си юздите на своята съдба. И за бъде господар на съдбата си, той трябва да даде ход на Божественото да проникне в душата му, да даде ход на Любовта и да обича по принцип всички хора, както Бог ги обича.. Съдбата на всеки човек се определя от идеала, който има. (ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА -изд. АЛФА-ДАР - 2002 г. СОФИЯ - 214)

Ако при усилията, които правите, можете да се свържете с разумни същества, вие ще подобрите съдбата си. Това значи, да вярва човек в Бога и да уповава на Него. Да се подобри съдбата на човека, това не значи да се освободи абсолютно от товара си, но да му се покаже, как да го носи и по кой път да върви. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - изд. 1949 г. София - 50)

Най-голямото изкуство е човек да може да измени съдбата си . (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 217)

Работете съзнателно, да станете творци на съдбата си. Това подразбира, да бъде човек господар на своите сили, да разполага със знанието си във всеки даден момент, да познава законите на Битието и да се ползва от тях. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - старо издание - 190)

Какво представлява днешната война? Съдба на човечеството - значи днес се съдят всички хора, но не на Небето, както те очакват, а на Земята. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 447)

Иде съдбата на света - Бог слиза на Земята да съди хората и да отдаде на всеки заслуженото. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 451)

Аз ви давам тези мисли, за да разсъждавате и да съградите вашия живот не тъй, както сте го градили досега. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство - 2006 г. София - 227)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...