Jump to content

ВЪЗМЕЗДИЕ


Recommended Posts

ВЪЗМЕЗДИЕ

Човек трябва да бъде предпазлив, да знае как да постъпва. Законът на справедливостта е неизменен и се прилага еднакво към всички живи същества. Няма същество, което може да избегне този закон. Някой го наричат "закон на възмездие". Според този закон, кой каквото мисли и чувства, един ден ще се върне към него. Както постъпва към другите, така ще постъпвате към него. Всички хора са опитали и опитват този закон. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд. 1940 г. София - 76)

В живота си човек трябва да знае следното правило: Каквото мисли, каквото желае, той непременно сам ще го преживее. Следователно, каквото писателя, романистът пише, рано или късно, и той ще го преживее. Не само той, но и целия му дом ще преживее романа, който е написан вече. Ако това не стане в този живот, ще стане в един от бъдещите животи... Ако съдията осъжда несправедливо, и него ще поставят при условия да преживее същото нещо. Каквото човек направи, добро или зло, всичко ще изпита на гърба си... И доброто и злото, което човек прави, в края на краищата ще се върнат при източника, от който са излезли... Никой не може да избегне закона на възмездието. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - изд. 1936 г- София - 39, 40, 41)

"Защо дойдоха тези времена до главата ни?" Кой е виновен за бедите по света? Виновникът не е един - всеки сам за себе си е виновен за лошите последствия... Като си ял и пил, без да мислиш за последствията, сега ще бъдеш герой да понесеш закона за възмездието върху себе си -ще благодариш на онзи закон, че ти дава възможност да се изправиш. (СИЛА И ЖИВОТ II том - изд. Б.Братство 2006 г. София - 237)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...