Jump to content

ОТ КОГО ДА СЕ БОИТЕ


Recommended Posts

ОТ КОГО ДА СЕ БОИТЕ

Бойте се от онзи, който може да погуби тялото и душата. Някой казват, че онзи, от когото трябва да се боим, е дяволът. Аз ще ви кажа, че онзи, от когото трябва да се боим, е Бог, и то в смисъл да пазим, да не Го огорчаваме. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 170)

Казва Христос: "Не бойте се от онези, които убиват тялото": ако убият вашето тяло, душата ви ще остане свободна, а това е ценното в живота. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 181)

Повечето хора днес не мислят, но се страхуват. От кого се страхуват? От подобните си. Има смисъл да се страхува човек, но от Бога. Страхът от Господа е начало на Мъдростта. Първият човек като сгреши, изпита страх от Господа. Съзнанието му се пробуди и той разбра, че е сгрешил. Страхът е резултат на пробуждане на съзнанието. Тогава човек разбира, че не е изпълнил Божията Воля. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 312)

Дадена е власт на нечестивите духове да убиват, но тази власт не се простира над добрите хора, а над злите. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 171)

Ако бих тълкувал Божествения закон на живота, няма да ви кажа от кого да се боите, а ще ви кажа как да изпълнявате Божия Закон. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 170)

"И да не се боите от онези, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но да се боите повече от оногоз, който може и душата и тялото да погуби" Ев. Матея 10:28; (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 169)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...