Jump to content

СВОБОДАТА И БОГА


Recommended Posts

СВОБОДАТА И БОГА

По-велико нещо от това има ли, да посрещнем Господа? Да Го посрещнем в Истината, да направи душите ни свободни, ума ни свободен, телата ни свободни, да ни освободи от всички недъзи, от всички недоразумения, да внесе туй богатство, което ни трябва, и като се срещнем, да се познаем, да разберем, че действително у мене и у тебе говори Господ, че у тебе живее Господ, и у мене живее Господ, че у тебе живее свободата, и у мене живее свободата. Само по този начин вие може да направите хората свободни . (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд."Фотинов" София . 60)

Свобода има само там, дето е Бог. (изворът на доброто - изд.1922 г. Варна- 51)

Свобода има само онзи,който е съединен с Бога, който е намерил своето място в космоса. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ III том - изд. 1994 г. София - 110)

Бог се проявява само в истинската свобода. (ОЖИВЯВАНЕ том II - бес. „Създаде Небето и Земята“ - изд.1998 г. София)

Съвременните хора са изгубили отношенията си към Бога - мислят че са свободни, че имат право да вършат това или онова, че имат право дори да критикуват Бога. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство София, 272)

Та обичта значи е законът, който показва свободата, дето можем да се проявим... Бог иска да ни остави свободни, да се проявим навсякъде, каквото и да вършим. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд.1999 г. - 213)

Господ не ни е ограничил, Той ни е дал велика свобода да вършим добро и зло. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд.1999 г. - 113

Доброто и злото ние ги проявяваме. Той винаги се оттегля - ние да се проявим. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд.1999 г. - 213)

Когато ние приемем Бога в себе си, ще бъдем свободни. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд."Фотинов" София - 49)

Кога човек е свободен? Когато служи на Бога т.е. на Цялото. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г., София - 26)

Ако прилагаме /Божествените закони/ според Истината, техният резултат ще бъде свободата. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд. 1933 г. Пловдив - 108)

Който живее в този свещен огън, дето Бог живее и който служи на Бога и разбира Неговите закони и повеления, само той е свободен, само той може да има свободна воля. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд.1933 г., Пловдив - 134)

Човек е свободен само, когато изпълнява Волята на Бога. Човек трябва да знае във всеки момент каква е Волята на Бога и да я направи. Когато Бог каже нещо на човека и той го направи веднага, тогава ще бъде свободен. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - изд. 1999 г. София - 287)

Човек е свободен да изпълни или да не изпълни Божията воля, но ще носи последствията на своята свободна и неразумна воля. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство София - 397)

Търсите ли свободата, служете на Бога. (изворът на доброто - изд-1992 г. Варна - 51)

Търси ли своята слава, ще бъде роб на условията, а онзи, който търси Божията слава, ще бъде свободен . (СИЛА И ЖИВОТ VII серия - 15 беседа – „Който иска славата“ - 26)

Ако Бог чрез Истината действува в нас, ние сме свободни. Ако Бог действува чрез Любовта в нашите сърца, ние сме свободни. Защото аз казвам, че съм свободен - трябва да разбирам, че Бог действува в сърцето, в ума и във волята. Няма по-хубаво нещо [от] да съм свободен. Съединете се с Любовта и разединете се от света. Съединете се с Бога и разединете се от света и вие ще бъдете свободни . (СИЛА И ЖИВОТ IV серия - изд. 1922 г.София - 174)

На вас ви казвам: Приемете Любовта, най-малката Любов. Приемете най-малкото Божествено знание, приемете най-малката Божествена свобода, най-малкия подтик и ще почувствате колко е хубаво човек да служи на Бога. Ще почувствуваш, че си свободен, мислиш свободно, чувствуваш свободно. Целият свят е смутен, а ти си радостен. В душата си ще чуваш един глас, който казва: „Не бой се!" (ОЖИВЯВАНЕ том II – бес. „Създаде Небето и Земята“, - изд.1998 г. София)

Единственото нещо, което иска Господ, то е абсолютно всички същества да бъдат свободни като Него. И ако сме наказани, ако ние страдаме, то е нищо друго, освен че Бог реагира на нашето невежество. Той казва: „Аз не искам в моята правова държава такава, като вашата, искам всички хора да бъдат свободни, всички без изключение, да се обичат". Той държи на Истината. В тази държава няма българи, няма французи, няма германци, няма и англичани. В тази държава има граждани на Божественото Царство, наречени Синове Божии, слуги Божии, избраници Божии на тази държава. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд."Фотинов" София - 51)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...