Jump to content

СВОБОДА ЗА ДРУГИТЕ


Recommended Posts

СВОБОДА ЗА ДРУГИТЕ

Хората искат свобода, затова Господ ги праща на Земята, но им казва: "Живейте според закона на Моята свобода". А лошото у хората е това, че всеки иска свобода само за себе си. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство София, 2006 – „Солта“)

Съвременните хора се стремят към свобода. Всеки иска да бъде свободен, но само за себе си. Той не позволява да се месят в работите му, но сам се меси в чуждите работи... Дайте свобода на себе си, дайте свобода и на ближните си. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - изд. 1939 г. София -256)

Ако ти не можеш да видиш Доброто и Истината в твоя ближен и ако той не може да види Доброто и Истината вътре в тебе, вие сте чужди един за друг. (ЗАПАЛЕНАТА СВЕЩ – бес. „Съработници на Бога“ - изд.1999 г София)

Това, в което си свободен и имаш воля да го направиш, остави и другите да го направят и не ги ограничавай. Защото щом ограничаваш когото и да е, ти си извършил вече едно престъпление. (ЗАПАЛЕНАТА СВЕЩ - бес. „Съработници на Бога“- изд.1999 г София)

Никога не налагайте на човека своите вярвания, разбирания и убеждения, оставете го свободен, той сам да насади градината си както разбира - вие можете да му дадете семена, но той сам да ги сади и отглежда. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство София, 2006 - 482)

Ако мъжът иска да живее добре с жена си, нека я остави свободна, да се проявява като самостоятелен човек, а не да изпълнява чужда воля и чужди предписания. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство", София, 2006 - 497)

Семейство, в което мъжът не пребъдва в Божиите заповеди, а жената не пребъдва в заповедите на мъжа си, е осъдено на смърт. Ако мъжът не пребъдва в Божиите заповеди и не изпълнява Волята му, и жената е свободна да не изпълнява заповедите на мъжа си; обаче, ако мъжът изпълнява Божията воля и пребъдва в Неговите заповеди, а жената не пребъдва в Любовта на мъжа си, отговорността пада върху нея. Това е проповядвал Христос на своите ученици. (СИЛА И ЖИВОТ II том - изд.2006 г. ,"Бяло Братство", София - 491)

А пък ограничението съществува по един много естествен път. Например, да кажем, че известен човек работи някъде. Не влизай в неговата работа! Когато аз се ограничавам, аз подразбирам, че с това давам свобода на другите. Бог се е ограничил, за да даде свобода на нас. Та когато ние се ограничаваме, другите около нас са свободни, а пък когато те се ограничават, ние сме свободни. Щом един човек ти дава свобода, дай му и ти свобода! Свобода за свобода ! (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - бес. "Музикално утро" - изд.1999 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...