Jump to content

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ЖЕЛАНИЯТА НА ТЯЛОТО


Recommended Posts

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ЖЕЛАНИЯТА НА ТЯЛОТО

Тялото, сърцето и умът са сили, дадени на човешката душа, които трябва да завладее по един Божествен начин. Тялото никога не трябва да става господар, а трябва да ти е слуга; на сърцето си също никога не трябва да позволяваш да ти стане господар, същото се отнася и до ума. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд."Бяло Братство", София, 2006 - 63)

За да разберете законите на тялото, трябва да проучите анатомията и физиологията. Съвременните хора не трябва да бъдат невежи, а трябва да проучват своите промени,... трябва да имат една по-ясна представа вътре в себе си, да различават тези три области на вашия живот (на тялото, сърцето и ума). И когато започнете да различавате желанията на тялото (защо понякога иска да се разхожда, а понякога иска да почива), тогава можете да се качите на своя кон, т.е. на своето тяло, но ще знаете, че тази разходка не е твоя, а разхождаш коня си. А когато си почиваш, кажи, че почива твоят кон. Мразиш ли някого, кажи, че упражняваш сърцето си; обичаш ли някого, пак упражняваш сърцето си, защото то обича омразата и Любовта. Знайте, че може да употребите омразата и завистта като една работа на вашето сърце. Например желаеш да придобиеш много къщи или друго каквото и да е; изведи сърцето си на разходка, покажи му много къщи, кажи му, че ще ги има, кажи му, че ще има всичко, което желае. На следващия ден пък ще се качиш на своя ум и него ще разхождаш; умът ще иска да узнае тайните на Бога, ще се надига, а ти му кажи, че всичко знаеш, че имаш слава, че си написал всички книги на света - той ще се зарадва. А ти ще знаеш, че твоето тяло, сърце и ум работят. (СИЛА И ЖИВОТ ll том, изд.Бяло Братство", София, 2006 г. - 63)

Днес всички хора се карат, сърдят се - мъже и жени, ученици и учители, свещеници с пасомите си. В това отношение всички хора са герои мъченици. Защо са мъченици? Защото са дали първо място на тялото на желанията, а са изместили Бога в себе си. (СИЛА И ЖИВОТ ll том, изд."Бяло Братство", София, 2006 г. -161)

Човек трябва да се освободи от тялото на желанията. (СИЛА И ЖИВОТ ll том, изд."Бяло Братство", София, 2006 г. - 160)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...