Jump to content

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОПЛАКВАНЕ


Recommended Posts

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОПЛАКВАНЕ

Какво правите, когато на сърцето ви се яви някаква топка, когато имате някаква мъчнотия? Дойде някой ваш приятел, вие му се оплаквате, и подир малко ви олекне. Вие сте предали топката на вашия приятел. Той отиде на друго място, разказва за това нещо, предаде топката. И така, тази топка ходи от едно място на друго, докато се върне при човека, от когото е първо излязла. Това, което правите, не е наука. Правилно е да разкажете мъката си само на онзи, който ще влезе в положението ви и ще ви облекчи или да влезете в размишление и молитва. Така топката ще се махне. (КРОТОСТТА И СМИРЕНИЕТО - 22.01.1920 г. по стеногрофски бележки - 18)

Когато си болен, нещастен или недоволен, не ходи между хората да се оплакваш. Не носи своето нещастие между хората. - Че умрял баща ти, че умряло детето ти -не се оплаквай. Че си изгубил богатството си, също не се оплаквай. Друг е въпросът, ако ти се роди дете и ако забогатееш. Ако издържиш изпита си, свободно можеш да ходиш между хората и да споделяш с тях радостта си. (ДРЕХА НА ЖИВОТА - изд. 1996 г. - 80)

Най-първо, откажете се да хапете. Когато се оплаква мъжът от жена си, че тя хапе, Господ какво ще направи? Ще я чукне, тя ще умре, и той ще се освободи. Жена, като се оплаква от мъжа си, Господ какво ще направи? Ще го чукне, и мъжът умира. Синът извадил своето жило, Господ го чукне и той умира... Така Господ се е завзел сега да чука. Той чука със средния пръст; средният пръст е законът на Сатурн, на съдбата. В закона на Божествената Правда всеки ще пожъне, каквото сее. Искам да бъдете свободни от вашите стари навици и очите на вашия ум трябва да са отворени, когато Господ почва да чука. Щом си извадил жилото, Господ ще те чукне. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд.Б.Братство 2006 г. - 227)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...