Jump to content

КРАСИВ ИЛИ ГРОЗЕН ЧОВЕК


Recommended Posts

КРАСИВ ИЛИ ГРОЗЕН ЧОВЕК

Съществува два вида хора: красиви и грозни. Човек сам става красив и сам става грозен. Когато изпълниш най-малката заповед или най-малкия подтик, който се изявява в твоя ум, сърце или душа, ти чертаеш красивите линии на лицето си. човек ства красив, здрав, когато изпълнява Божията воля. Когато не я изпълнява, той погрознява. Следователно грозотата е признак не неизпълнение на Божията воля. необходимо е човек да бъде красив. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I т - 167)

Красивият човек има предимство над грозния . (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК – 82)

Грозотата е сянка на красотата. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I т - 140)

Красотата е Божествено благо. Тя носи здраве. Щом се разболееш, не си красив. Щом се разгневиш, не си красив. Сърдиш ли се, дразниш ли се от най-малките причини, не си красив. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I т - 173)

Щом си красив, умен и добър, Господ е с тебе. Щом изгубиш красотата, мъдростта и силата си, Господ те напуща. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК 96)

От човека зависи да бъде винаги красив, като младата мома и младия момък. Докато Бог е в човека, той е млад мома и млад момък. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК 96)

Когато е доволен от човека, Бог го прави красив. Не е ли доволен от него, Той го лишава от красотата. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 40)

Грозотата е признак на неизпълнение на Божията воля. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I т - 167)

Красивите хора са разумни. Грозният човек не може да бъде разумен. Ако грозният човек е разумен, тази разумност се дължи на някогашната негова красота. Сегашната му грозота пък ще донесе неговото бъдещо невежество. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВТО - 85)

Когато човек губи знанието си и става невежа, той започва да погрознява. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 85)

Когато две моми се конкурират в красотата си, те непременно ще я изгубят. Красотата се губи по единствената причина, когато в човека влезе някакъв чужд елемент. Момата, която печели конкурса, се възгордява, а тази, която губи, се озлобява. В първия случай гордостта, а във втория случай озлобяването са чужди елементи, които развалят красотата... Колко видни красавици са загубили красотата си благодарение на завистта ! (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 84)

Ще ви преведа един пример от живота, да видите как млад, красив човек постепенно изгубва красотата си. Преди години, в Варненската гимназия имаше един млад, красив момък, почти най-красивият ученик в цялата гимназия. Като вървеше из улиците, той обръщаше внимание на хората, и всички се спираха да го гледат.. Какво беше учудването ми, когато десетки години по-късно видях този човек в София: лицето му огрубяло, очите - подпухнали, тялото - надебеляло, - нищо не беше останало от неговата красота. Като ме видя, той се спря и започна да ми говори: Ето до къде ме докара животът! Съвсем закъсах. Нищо не остана от моята красота! Де са онези щастливи години? Изпуснах нещо в живота си и не мога вече да го намеря. Той страдаше от порок в сърцето и преживяваше последните си дни. Докато не беше изгубил красотата си, той се радваше на отлично здраве: беше здрав, силен, снажен, а при това способен, даровит момък. Казвам: когато човек изгуби красотата си, той изпада в особено положение. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 86)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...