Jump to content

ВИДОВЕ РАДОСТ


Recommended Posts

ВИДОВЕ РАДОСТ

Като се говори за радостта, виждаме, че всички хора се стремят към нея. Каква е тази радост, какво крие в себе си, те не се интересуват. За тях е важно да се радват. Ние пък казваме: Стремете се към чистата, Божествена радост, която не съдържа условия за страдания. Значи има два вида радост: човешка и Божествена. Човешката радост носи в себе си, и радост, и страдание, а Божествената - само радост. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 149)

Истинската радост, разширява човека, дава импулс за работа, за проява на творческите сили в него. Като знаете това, радвайте се на всички, които се радват. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 83)

Няма сила в света, която може да помрачи истинската радост. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 78)

Причината за нашата вътрешна радост и веселие се дължи на това, че сме направили нещо, което Бог иска от нас. Не изпълняваме ли законите му, ние изпитваме скръб и страдание. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 142)

Знаете ли, какво представя дом, лишен от духовна радост? Знаете ли какво е състоянието на човека, лишен от духовна радост? Те представят печална картина. Дето и да се обърнете, навсякъде виждате нечистота. Затова, както чистите къщите си, така чистете умовете и сърцата си. Не допущайте в ума си нито една лоша мисъл и в сърцето си - нито едно лошо чувство, защото те не носят никаква радост. Те покваряват човешкия живот, както ръждата разрушава желязото. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 91)

Някой се радва, без да знае защо се радва. Друг някой се радва и той възприема радостта му. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 27)

Като ученици, вие трябва да избягвате ненужните радости. Защо трябва да се радвате на печалбата от лотария, преди да сте проверили, кой билет печели?.. Проверете номера на билета си и тогава се радвайте. Радвате ли се предварително, после ще скърбите. (ДА ВЪЗЛЮБИШ - 47)

Радостта и веселието подмладяват човека външно и вътрешно. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 99)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...