Jump to content

ВЕСЕЛИЕ


Recommended Posts

ВЕСЕЛИЕ

Радост, радост на живота ми, ти веселиш сърцето ми. (БРАТСКИ ПЕСНИ - 154)

Щом усещате веселие и радост, вие се движите към великото. (ПРАВИЛА НА ОКУЛТНАТА ШКОЛА -1923 г - 34 беседа, „Абсолютното малко и абсолютното велико“ - 4)

Да бъде човек бодър и весел, в това седи силата на човешкия дух. Възвишените същества не знаят, какво нещо е обезсърчаване, какво нещо е отпадане на духа. Тези неща са слабости на същества, които живеят на Земята. Външно човек може да изпита тъмнина, разочарование, но вътрешно той трябва да бъде весел, радостен. Каквото и да ви се случи, обърнете се към невидимия свят, дето има радост и веселие. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 19)

Искате ли да бъдете здрави и весели, нека всяко ваше чувство, всяка ваша мисъл и всяко ваше действие да бъдат проникнати от идеята за чистотата. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - 10)

По-добре е човек да бъде весел, отколкото сериозен. Човек на новото учение е весел. Веселието е качество на Бога. Радостта е емблема на светлината. Дето има светлина, има и радост. Отсъствието на светлината произвежда мраз и тъга. Дето е веселието, там е любовта. Дето няма веселие, там е безлюбието. Божият свят е съвършен, затова Бога се весели. Той поглежда към Вселената и се радва на благата, които тя носи на всичко живо в света. Той се радва, че са дадени условия на хората да учат, да станат Негови служители. Той се радва на човешките придобивки. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 104)

Радостта е външен процес, а веселието - вътрешен. Значи, ние трябва да се радваме на това, което Бог е направил, а Той да се весели на това, което ние правим за Него. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 96)

Ще се стараем да внесем в себе си всички тия наредени Божествени закони, за да станем весели. От малкото ще започнем и постепенно тази радост ще се увеличи, докато у вас се развие воля, да може тази радост да я владеете, да остава постоянно в душата ви. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 7 беседа, „Музика и пеене – средство за постигане на Божественото“ - 12)

Това, което ни кара добре да говорим, добре да пеем, добре да играе и се веселим, е хубавото вино в живота. Това са хубавите чувства и постъпки. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – I том - 176)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...