Jump to content

КОГА ДА СЕ РАДВАМЕ


Recommended Posts

КОГА ДА СЕ РАДВАМЕ

Радвайте се” казва Христос - Кога трябва да се радва човека? - В сегашните времена, когато човечеството страда най-много. Никога хората не са изпитвали такава нужда от радост, както сега. Да се радва човека, това е толкова лесно, колкото на грънчаря да духа своите грънци. Лесно е за майстора грънчар, но не и за чирака. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 78)

Докато злото царува, а доброто робува, радости не могат да съществуват. Когато доброто започне да царува, а злото да робува, тогава ще дойде радостта в света. Очаквайте времето, когато Бог ще се всели между хората и доброто започне да царува, за да дойде радостта в света. Работете за идването на това време. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 245)

Радвайте се, когато се намирате пред невъзможност да решите известни противоречия и мъчнотии. Това значи, да опитате силата на ума, на сърцето, на волята си и постепенно да се калявате . (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 9)

Не, няма да оставите нищо лошо в сърцето си! Аз като се събуждам сутрин, гледам как се препятстват хората. Неразположен сте, кажете си: Бог е сега разположен, всички светове, всички ангели са радостни... Тогава защо аз да се спъвам? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 187)

Кога човек се радва? Нали като намери една разумна душа, с която може да се разбира.? Кога една майка се радва? - Когато има една разумна дъщеря, с която може да се разбира. Кога един учител се радва? - Когато има един ученик, който може дълбоко да разбира. (СИЛА И ЖИВОТ - 8 серия - ПОЗВАХ СИНА СИ - 19)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...