Jump to content

Експериментът Атлантида


Recommended Posts

Експериментът Атлантида\20

Всичко започва от Атлантида. И Синархията също. През вековете тя е носела различни имена, същността на които се съдържа в днешния термин Един-е-ние. Изучавала се е в Златния Храм на Единството. Традицията говори, че там е изучавано Тайното Познание, че хората там са притежавали ясновидство и творчески способности.

Легендите говорят, че Атлантида се е управлявала от Божествени династии. По това време човечеството още не било достигнало до ниво да издига Посветени (Адепти). Затова духовните водачи му пращали Учители от предни вселенски епохи или от други светове. Така Учителят Ману бил въплътен в Атлантида и я управлявал като жрец и цар. След него Божествените династии се грижили за това от негово име. Този Божествен пратеник ръководил школа от Посветени.

Храмът в Атлантида бил построен според принципите на четворката във вид на пирамида. Всяка страна на пирамидата поддържала равновесието чрез хармоничен синтез на четирите Божествени принципа-Любов, Мъдрост, Истина и Правда.

Sinarhiata_004.jpg

Златният Храм В Атлантида

В Храма се е учило, че интелигентните невидими сили са поляризирани. Едни насочват хората в Пътя на Доброто и се грижат за тяхната еволюция (Бялото Братство), а други ги ползват като домашни животни: доят ги психично, стрижат, колят и дресират в егоизъм, борба и съперничество и се хранят с техните негативни емоции (Черното Братство).

Sinarhiata_005.jpg

В нашия дуален свят Мъдростта поддържа равновесие чрез две единици, подали си ръце - двата полюса (буквата М).

Но буквата М е анаграм и на Магията, широко ползвана в Атлантида. А тя е черна или бяла според вида на активирания полюс.

В един момент равновесието било нарушено и започнала борба за хегемония. Победило черното начало чрез използване на забранена тотална разрушителна енергия.

Когато настъпило това Варварство, Еволюцията спряла и започнала деградация по „Пътя на Лукавия”. Експериментът Атлантида приключил и започнало потъването на континента. Великата Атлантска цивилизация е потопена в океана. Затова Атлантската Епоха се смята за най-нисша в духовния Път на човека. Учителят обяснява, че „Там Бялото Братство направи погрешка, която сега няма да допуснем!”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...