Jump to content

Recommended Posts

Кастова Индия

„Единствената страна, която опази Тайната на Познанието, е Индия. ’’ (Учителят) Там, по принципа на Четворката, Ману-Законодателят построява основите на Великата Древноиндийска цивилизация. Всеки индивид работи в някаква клетка от тялото на Великия Бог Брама. От главата Му-жреците (брамани), от раменете - воините (кшатри); от корема - търговците (вайши); от краката - слугите (шудри). Така се узаконява кастовото съжителство.

Sinarhiata_017.jpg

В древноиндийските писания Рамаяна пише за великия Рама, увенчан с двойна корона - на цар и на Посветен. Рама носил в Древния Свят факела на Синархията. Сент Ив д’Алвейдър (1842-1909) ни дава описание на синархично управление на едно селище Алдея в неговата империя:

Първият съвет отговарял на днешния Министерски Съвет и управлявал интелектуалния, моралния и духовния живот на синархичната комуна.

Вторият се занимавал с гражданския и юридически живот.

Третият управлявал материалния и икономическия живот.

Разбира се, за функционирането на тези съсловия е необходим и обслужващ персонал - шудрите.

Това управление е било основано на четирите велики духовни принципа: Мъдростта, Любовта, Правдата и Истината.

Така в Индия е приложено учението на Единството - Синархията.

„И днес Индия не издаде тайните на свещеното познание на Британската империя, въпреки щедрите й обещания - говори Учителят.

Това е Синархията - единство на духовна и светска власт -царят е велик посветен и всеки работи в някаква клетка от тялото на Брама.

Четирите равнопоставени листенца образуват свастика. “Сва” е санскриска дума със значение „добро”; “асти” значи „да бъдеш”. Като цяло: „добра карма”. За индусите това е древен свещен символ на духовност и успех. Ползват го при магични церемонии и за късмет на входове и врати.

Друг индийски символ със същото значение е Ваджра (дордже) Означава твърд „като диамант”, който разрушава невежеството. Четирите глави представят четири врати към просветление.

Sinarhiata_018.jpg

Четирите касти

(Варни, листенца)

Sinarhiata_019.jpg

Представя единство на абсолютна и относителна истина; нашето житейско съществуване и блажената нирвана.

Само при съвместяване на двете полярности в едно цяло (сфера между тях), може да се постигне Просветление и Истина.*

Sinarhiata_020.jpg

Ваджра (двойно дордже)

Съединени, четирите края образуват пирамида, диамант, символ на свещената планина Меру, с централна космична ос през вътрешния микрокосмос.

Човечеството е подтиквано към будност и еволюция, като е подлагано циклично на духовна култура и варварство.

Навсякъде Посветените пренасят Атлантска мъдрост, строят пирамиди и градят синархично управление: единство на духовна и светска власт. Но, за да не се повтаря атлантската грешка и за да спасят тайната етерна енергия, правят школите си окултни (скрити) и свещени.

Синархичната империя е просъществувала до към 3100 г. пр.Хр.

Когато кастите стават наследствени и задължителни, този ред, вместо да помага, започва да насилва хората. Великият религиозен синтез, характеризиращ цикъла на Рама, се разпада на отделни езически култове. Тези държави и култове тръгват по пътя на зрелищата и насилието, известен като Пътя на Тигъра (на Нимрод - внук на прокълнатия Хам) - основателя на Вавилон. Затова Вавилон е известен с печалната слава на Вавилонската кула от Стария Завет и с така нарречената в Откровението „Вавилонска блудница”, което показва нравите.

____________________________________________________

* Виж символа в долната част на Пентаграма и в „Завета на цветните лъчи”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...