Jump to content

Recommended Posts

От съставителя

А ето и още няколко полезни съвета по темата:

• Когато зачевате, е необходимо телата да са изчистени от токсини поне няколко месеца по-рано, a още по-добре - от няколко години. За предпочитане е подготовката за зачеването да започне поне две седмици преди самото действие - така постъпват и днес племена на пигмеите в Северен Габон, а също и някои от племената край Амазонка. Изследователят Франсоа Мазиер* си спомня: „През 1946 година пигмеите от Северен Габон имаха едно много особено поведение, преди да направят дете. Обичаят беше да не се прави това, което ние наричаме любов, в продължение на един месец. Това беше част от едно цяло приготовление. Това беше преди всичко психологическа подготовка, едно изключително психологическо въздействие. Освен това през деветте месеца на бременността семейната двойка не трябваше да произнася вулгарни или неприятни думи, защото думата на мъжа се завърта седем пъти около влагалището на жената, а след това прониква по-дълбоко и храни малкото дете с лоши мисли. Живях доста време с индианците от Амазонка и там имаше почти същият процес на уважение към живота, който ще се създава. Това не е само да поемеш този нов живот след раждането, а да го уважаваш преди неговото идване в света“.

• При българските нестинари от Странджа планина и до днес е запазена традицията след зачеване двойката да има пълно въздържание от сношаване през цялата бременност на майката и така докато се роди детето. Само тогава то може да запази абсолютна духовна и физическа чистота, за да наследи древните сакрални нестинарски традиции от семейството.

• Още по темата за възпитането на детето в утробата на майката може да намерите в преведената на български език френска книга: „Всичко за пренаталното възпитание“ от Мари-Андре Бертен, а също и от сайта www.omaep.com, който е на Международна асоциация за пренатално възпитание ОМАЕР.

• Съветваме ви да си водите подробен дневник как сте живели и какво сте прилагали през цялата бременност. Така ще може след години да проследите, а още по-добре да споделите вашите опитности с други заинтересовани или пък с нас. Чрез дневника си ще имате още едно доказателство за значимостта на пренаталното възпитание и ще можете да помогнете на други майки и бащи да полагат старания в тази насока.

Каквото и добро да изберете да приложите от тази книга, а и по принцип в живота си, е важно винаги да го правите с желание, радост, без страх, без съмнение и с огромна вяра и воля. Резултатите са огледало на нашите мисли, действия и постъпки и затова носим отговорността да създадем най-подходящите условия, в които децата да отключат и развият заложения в тях потенциал. Знанието, чрез което се усъвършенстваме да станем по-добродетелни хора, е като рядък скъпоценен камък в нашето съвремие и затова не винаги е свободно достъпно в общественото пространство или поне се изисква повече усилие за намирането му, тъй като отсъства от повечето медии. В днешно време е много по-лесно в публичното пространство да попаднем на нещо негативно, отколкото на нещо позитивно. Затова нека се опитваме да бъдем будни и добродетелни, за да привличаме светлината. Всеки има право на избор дали да дава, или да взима, дали да мрази, или да обича, дали да търси вината в другите, или да промени себе си и света към по-добро. Темата е дълга, но щом четете това, значи търсите доброто за вас и вашите деца, а защо не и за целия свят. Успех в това благородно начинание и молим ви, споделяйте, доразвивайте и прилагайте знанието, за да се усъвършенствате! И за финал на финала: не забравяйте, че както е казал Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно), „Знание без приложение не е знание“, а също и както е написано в Библията: „По плодовете ще ги познаете“. А има ли по-добър плод за еволюцията на човечеството от здрави, разумни, гениални и съвършени деца, проявяващи Божията Любов в цялата и пълнота?

________________________________________________

* От книгата на Мари-Андре Бертен „Всичко за пренаталното възпитание“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...