Jump to content

51. Защо в говора на Дънов няма логика


Recommended Posts

51. ЗАЩО В ГОВОРА НА ДЪНОВ НЯМА ЛОГИКА

Учителят пак остана безразличен. Затова пък офицерът избухна:

- За пръв път виждам такъв чудак като Вас! Ще Ви залепя плесница! И тя ли няма да Ви направи впечатление? Или искате да ми кажете: „Не представляваш нищо!”

- Можете да опитате и с плесница - заговори с досегашния равен и благ тон Учителят. - Ръката Ви за цял живот ще остане издигната, как ще я приберете?

- Това е много интересно!

- Но за това интересно скъпо се плаща - отвърна Учителят, като че нищо не каза.

- Ще опитам да видя, как ръката ми ще остане във въздуха!

Но веднага си помисли, че такава постъпка няма да бъде съвместима с английското му възпитание, за каквото претендираше. А колкото до грубостите си, оправдаваше ги с искреност. Мина му дори мисълта да се извини за тазсутрешните крясъци, което разбира се не направи - това беше вече свръх силите му! Затова, може би запита с мек тон: „Извинете, но аз не мога да си представя как можете да говорите толкова несвързано: започвате една мисъл, не я свършвате, започвате втора, трета, четвърта и нито една не довършвате, не изяснявате! Всичко у Вас е една каша! Просто думи, думи и само думи, без връзка, без логика!... Направо глупости!”*

[* Отговорът е, че Той хваща мисълта идваща от всяка глава и отговаря, за да освободи стаята Си от мъглата, дошла чрез тяхната мисъл от главите им.]

- Обикновено хората виждат у другите това, което те самите имат най-много - отвърна пак безстрастно Учителят, само защото трябваше да каже нещо.

Христов не възрази. Приближи се отново до библиотеката, и почна да разглежда книгите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...