Jump to content

60. Страданието разрешава формите на живот


Recommended Posts

60. СТРАДАНИЕТО РАЗРЕШАВА ФОРМИТЕ НА ЖИВОТ

- Коя е тази граница? - запита офицерът.

- Всичко, което днес чухте, разбрахте или не разбрахте, съгласихте се или не се съгласихте. Това беше Вашата граница в тази област. То ми показваше, че много неща не знаете. И това знание е нещо обикновено, може да го намерите в книгите, но има знание, което не е писано никъде.

- Какво е това знание?

- Зад временното, зад пространственото съществува друга реалност. Това е реалността, която Ви ограничава, която тепърва ще бъде изследвана от хората на науката.

- Вие изследвали ли сте я?

- Ще имате случай да проверите.

- Добре, защо проповядвате страданието, когато цял свят търси начин да се освободи от него?

- Тъкмо затова ще страда още повече. Да се освободи човек от страданието, е абсолютно невъзможно! От момента на грехопадането, сме навлезли и заживели в света на страданието. Разрешението на живота в тази фаза, е само чрез страданието. Трябва да приемем страданието като нещо дадено. Разбира се, става дума за разумните страдания.

- Не можем ли да излезем от този свят на страданието? Вие не знаете ли някой такива методи?

- Това е моето Учение. Първото нещо, което трябва да направим, е да осъзнаем първата си грешка, грешката, заради която сме навлезли в света на страданията, защото от тогава до сега ние непрекъснато повтаряме тази грешка. Формите й са различни, но съдържанието и смисълът й са все едни и същи. Яли сме и продължаваме да ядем от забранения плод. Страданията събуждат човешката душа за нейното минало, чрез което може да се разбере настоящето и да се надникне в бъдещето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...