Jump to content

79. Кой е Учителят


Recommended Posts

79. КОИ Е УЧИТЕЛЯТ

- Велики Учителю, проучил съм философията на най-забележителните Школи в миналото, посетил съм азиатските и африканските Школи, избродил съм всички Школи на XX век в Европа и съм разговарял с техните ръководители. Посетил съм приказна Индия, бил съм при великите хималайски адепти, при загадъчните племена на Сините планини... Ходил съм... ходил съм... Прочел съм всичко съществено писано за окултизма, философията и литературата, и нищо не ми помогна, останах все същия - „Скитникът евреин”!

До кога, Учителю? Ето, от три години съм при Вас. Дойдох да ме посветите в тайните на битието и живота. Душата ми се разпъва от противоречия, в нея е гъмжило от терзания! Безброй въпроси крещят, напират, искат отговор. В безизходица съм!

Вие Учителю останахте единствения, Който може да ме изведе на „пътя”. Душата ми нашепва: „Този е очакваният Миров Учител... - ясновидец от най-висока класа, най-моралната личност на епохата!”

Вие сте най-хармоничната личност на света Учителю, в Когото отношението между мислите, чувствата и волята са най-правилно дадени, образуват равностранен триъгълник - великия символ на хармонията във Вселената, природата и живота. Вие Учителю, сте най-големия познавач на човешката душа, познавате и владеете законите й! Животът Ви е най-близко до реалността, до живота, който трябва да живеят хората от Шестата раса. Ъгълът, под който обективната реалност се пречупва във Вашето съзнание е най-малък, и образите са най-близо до действителните. Вие сте личност с най-будно съзнание, следвате непреривно процесите на живота. Носител сте на истинско знание, на Божествената Мъдрост. Вие пръв давате израз на новите идеи в света. Аз вече Ви показах списанията, в които са дадени новите растителни и животински видове, което показва, че идва велик Учител в света. Вие давате съвсем нов смисъл на живота.

Призван сте от небето да изявите Истината!

Не говорите от свое име, а направо от името на Бога. Дошли сте на Земята да поставите основите на една нова култура - културата на Любовта. Осенен и помазан сте от Светия Дух. Имате откровението на целия Космос! Познавате вътрешните закони на природата, устройството на света и човека. Знаете отношението между духа, душата, сърцето и ума. Аз Ви познах и на сън чух глас, който ми каза: „Този е Мировия Учител, Него слушайте!”*

[*Виж „Изгревът”, т. 1. 2. изд. 2011, с. 744-745- Кой е Учителят, с. 746-748- Кой е Мировият Учител.]

Във Вас Учителю, всички думи са на местото си. Вие знаете тяхното дълбоко въздействие върху душите на хората сега и през вековете. Силен сте Учителю, но не упражнявате насилие, не използвате силата Си за лични цели, Вие изобщо нямате лични цели. Не лъжете, но и не позволявате да Ви лъжат.

Във Вас няма зло!

От как Ви познах, получих много живот, светлина и намерих повече мир на душата си! Вие Учителю, работите по законите на Любовта, Мъдростта и Истината. Вашите знания и любов са изпитани и проверени от най-висшата инстанция — Бога, те повече не подлежат на изпитване и проверки. Вие сте още в зората на Вашата работа, имате да изкажете още хиляди и хиляди истини.

Творите една култура, която ще пребъдва 2 000 години.

Аз изчислих и пресметнах - през тази епоха са родени двадесет гении, десет светии, предстои да се роди Мировия Учител. Направих астрологически изследвания и установих, че в България, трябва да Се роди!

Ето Премъдри Миров Учителю, идвам при Вас, сядам в нозете Ви като представител на старата наука и философия, покланям Ви се, както влъхвите от стария свят дойдоха и се поклониха на младенеца Исус!.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...