Jump to content

104. Женитбата е забранена при посветените


Recommended Posts

104. ЖЕНИТБАТА Е ЗАБРАНЕНА ПРИ ПОСВЕТЕНИТЕ

Но да се върнем на нашия анализ.

И самият Христос в един съдбовен момент в Гетсиманската градина, можа да помисли, че е изоставен от Бога... за Когото беше казал: „Аз и Отец ми, едно Сме... Той живее в мене и аз живея в Него.” - Това се обясняваше, че Христос като идваше в отношение със света, с нечистотата на света, и Той се беше нацапал, защото не може да работиш с нечистота и да останеш чист. Но Христос веднага разбра, че беше се нацапал, че тези мисли не са Негови, затова веднага се изчисти, коригира: „И пак, както е волята Ти!...”

Подобно нещо се случи и със световно известния мистик Рудолф Щайнер. И той въпреки големите си познания по окултизъм, имаше своя окултна Школа „Гьотеанум”, слезе много низко, до нивото на обикновените хора и животните - ожени се за ученичката си, Школата му изгоря.

Не по-другояче постъпи много преди него великият Питагор, който беше велик посветен в пирамидите. И той слезе до обикновените хора, като се ожени за ученичката си - красивата Тиано, и неговата Школа запалиха, а него самия подложиха на големи страдания!

Същото се случи и с другия велик посветен - певеца на Тракия -Орфей. И той се влюби в Евридика, както всички обикновени хора се влюбват - и беше убит.

Не по-друга беше съдбата и на Занони, главният герой от романа на Булвер Питон „Занони”. И той въпреки големите си духовни дарби, се ожени и беше гилотиниран.

Духовният ръст на тези и на много още посветени, не им позволява да се женят! Това не съответствува на духовния им ръст и посвещението!

Те трябва да са надживели това!

Това показва, че в тях бяха останали много спотаени, скрити, неизживени желания, които не бяха забелязали нито те, нито тези които ги посвещаваха! Или те се бяха заблудили, че са силни и могат с тези неизживяни желания да работят, и най-малко когато ги очакваха, те се развихриха в тях и ги спънаха в развитието им, спънаха работата им и ги върнаха назад да ги изживяват!

Тъкмо по този пункт, посвещенията при Учителя се отличават от всички други посвещения!

При всички гореизложени посвещения, самите посвещавани не са били достатъчно чисти, имали са стари, неизживяни идеи. Получили са формално високо посвещение и после на се издържали. Това показва, че тези, които са ги посвещавали в тайните или не са били толкова знаещи -били са заблудени, или не са забелязали тази тяхна нечистота. Наистина, тези стари и низши идеи, при посвещението може да са били приспани и после животът ги е събудил. Това става, защото при всички тези посвещения, последното става като на театър, посветеният играе роля на посвещение на сцената, а като слезе от сцената е обикновен човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...