Jump to content

118 Философията на Учителя Дънов е живот. Той всичко е приложил и то носи сила


Recommended Posts

118. ФИЛОСОФИЯТА НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ Е ЖИВОТ.

ТОЙ ВСИЧКО Е ПРИЛОЖИЛ И ТО НОСИ СИЛА

- Може, но това са знания много по-големи от Вашите, при това Учителят знае всичко, което аз и Вие знаем - официалната философия и наука.

- Пак повтаряш! Какво повече е този старец от класиците на философията и тези окултисти, които изредихте? Аз мисля, че той не може да се сравнява с тях.

- Сега познахте, макар в обратен смисъл. Те всички, не могат да се сравняват с Него! Всички до един, както казах и по-рано, са взели нещо от Христовото Учение, от индииската философия, от Египет..., върху което спекулират по най-различен начин, или да се изразим на музикален език, написали са вариации върху взетото, като предварително написват една дълга история на третирания от тях въпрос - как са мислили техните предшественици, правят някои допълнения, корекции, нещо съвсем отричат и накрая в няколко страници напишат своето мнение, становище, и то колко е тяхно един Бог знае.

Техните писания са логически форми, които нямат нищо общо с живота. Личната им философия, личният им живот е много обикновен, съвсем не отговаря на писанията им. Техният живот е като живота на първия срещнат на улицата минувач!

Огромните знания, които те са насъбрали както мравките събират сламки, са само товар, защото всичко това знание нищо не ги ползва в живота, освен да покажат на другите, че много знаят.

Обаче, при Учителя въпросът е съвсем друг - за Него философията е живот. Той говори това, което живее и живее това, което говори.

Ако разберете това, ще разберете какво е Учителят. Той в живота е отишел далече, много далече пред цялата съвременна култура.

- Според Вас излиза, че е паднал от Марс и неговата философия няма нищо общо с другите философии, от никого нищо не е взел, и което казва, никой до него не го е казал!

- Има връзка, взел е, но там е разликата и това, което Вие не можете да разберете, че Той всичко е приложил, а всяко приложение разкрива съвсем нови неща от света и съзнанието, и най-главното - носи сила.

За Учителя знанието не е излишен товар, то е впрегнато в работа, само се носи и другите носи. За Учителя може да се каже накратко: „Знае и може”. Затова за Него, философията продължава да бъде царица на науките.

Христов слушаше внимателно и често, често поглеждаше Учителя, търсеше по Него отвън да види това, което слушаше.

- Добре, от този отговор съм доволен, но искам непременно да видя неговото можене и силата на знанието му! - каза Христов.

- И аз Ви благодаря и поздравявам, господин подполковник! Вие сте действително рядко честен човек! Ще се уверите, че Учителят „може”! И аз не вярвах, но се уверих!

Учителят ще Ви научи на неща, които никой друг не може, ще разтвори пред Вас дверите на един друг свят, съвсем непознат за Вас и другите. Вие вече навлязохте в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...