Jump to content

122. Хороскопът на Любомир Христов Лулчев


Recommended Posts

122. ХОРОСКОПЪТ НА ЛЮБОМИР ХРИСТОВ ЛУЛЧЕВ

Момичето, като се изчерви, обърна се към Учителя:

-Учителю, мога ли да поискам от господина данните за хороскопа му? - Не получи никакъв отговор, може би, защото Христов изпревари, или защото Учителят не искаше да става с него по-дълбоката връзка между тях.

- Какво е хороскоп? - запита Христов.

- По някой семейни и лични данни, може да се предсказва съдбата на хората.

- Съгласен съм госпожице - каза галантно Христов: син съм на пощенски чиновник. Аз съм най-големият му син от четиримата.

Следващият след мен замина за Русия като журналист, с чин полковник и там беше убит. Третият ми брат е инвалид от войната и ходи с две патерици, а четвъртият е още дете... Имам и четири сестри, които с нищо не са забележителни, освен с бъбривостта си!* [*3а биографията на подполковник Христов - виж в „Изгревът”, т. 21, с. 4-41, т. 31, с. 729-732.]

- Чакайте, чакайте, господин подполковник, грешка съм направила, грешно съм се изразила, тези данни съвсем не са ми необходими. Интересува ме годината, денят, часът и минутата на раждането Ви.

- Добре, и това може.

Роден съм в Русе на 1 ноември 1883 година в 6 часа сутринта, минутите не зная.

Завършил съм гимназия в Русе. Четири семестъра съм изучавал медицина в Букурещ. Военно училище съм завършил в София, а авиация съм специализирал в Англия. Бях авиатор 319 на въздушните сили на Англия.* [*3а хороскопа му - виж в „Изгревът”, т. 21, с. 16-22: т. 31, с. 727-732.]

- Достатъчно, достатъчно, предостатъчно! Най-интересното, което ми направи впечатление на пръв поглед е, че сте родени в Деня на будителите. - И се обърна към Учителя:

- Нали Учителю ще бъде будител на българския народ, разбира се, когато разбере Истината? - Учителят, като че ли Се усмихна и поклати одобрително глава, и каза:

- Той е бил и сега ще бъде.

- Пак загадка ли, господин Дънов? - отвърна Христов. - Но те вече не ми правят силно впечатление, аз им свикнах! - Госпожице, мога ли да зная кога ще получа резултат от хороскопа ми?

Момичето погледна евреина въпросително, после Учителя, защото то не можеше да прави хороскопи, само парадираше с някои астрологически термини, както много жени и сега обичат да кокетират с астрологически термини и дават илюзия, че са астролози. Хороскопът трябваше да го направи евреинът.

И дълбоко зад всичко това беше пак миналата връзка, която в него се събуждаше и веднага се обличаше в различни одежди на времето, и положението и желанието отново да се възстанови и задълбочи, а на наш език се казва флирт.

- Ако дойдете идната неделя, или дайте си телефона да Ви го съобщя.

- Не, не желая по телефона, линиите са претоварени.

И евреинът и момичето го загледаха учудено, че линиите са претоварени, а Учителят за първи път съвсем леко на лицето Му Се изрази възхищение.

- Тогава както искате - отвърна момичето.

- Непременно ще дойда в неделя. - И като погледна Учителя, добави: - Тогава ще уредим и въпроса с диспута.

Но не получи отговор.

Отново отдаде чест, постави си ръкавиците и излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...