Jump to content

173. Библията е едно законодателство - по-висше от законодателството на всека една държава


Recommended Posts

173. БИБЛИЯТА Е ЕДНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - ПО-ВИСШЕ

ОТ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА ВСЕКА ЕДНА ДЪРЖАВА

Христов следеше своята мисъл:

- Ти дойде в колибата ми, още не си ми казал името си, но от това което ми каза, аз вече зная, че си един от дванадесетях синове на Якова в Библията.

Тогава си се казвал Дан, а сега се казваш Йордан или ти викат Даню.

Пресегна се и извади същите две Библии - българската и немската, и обърна на гл. 30, ст. 6 от Битие.

Намери същото място и в немската Библия, и я подаде на немеца и зачете: „И рече Рахил: Отсъди ми Бог, и послуша молбата ми и ми даде син. Затова го нарече с името Дан.”

Андрей гледаше с широко разтворени очи от учудване! А българинът лекар го запита:

- Как ти е името?

- Йордан, но ми викат Даню, а галеното ми име е Аню - Андрей!

Христов бързо разтвори и Новия завет - Евангелието на Матея, гл. 4, ст. 18, и зачете: „Като вървеше покрай Галилейското море, видя двама братя - Симон, наречен Петър и брат му Андрей, да хвърлят мрежи в морето, понеже бяха рибари.”

Христов обясни: - В Стария завет си Дан, преминаваш в Новия завет като Андрей.

Двамата лекари гледаха се въпросително, гледаха Андрей, гледаха и Христов, нещо си казаха на немски и българинът лекар запита:

- Как можете да правите такива широки обобщения? По това, че съвпадат имената, че пъпът му бил поставен на някоя страница от Библията и пр. и пр., да вадите такива фантастични заключения?! Това не само, че не е наука, но и най-обикновения човек няма да го приеме!

- Добре - с усмивка каза Христов - върху едно парче хартия, на което има написано нещо, царя си поставя под него подписа и убиват един човек - как става това? Ако този лист с подписа на царя го гледа един дивак и види какво става с човека, какво ще си помисли?

- Вие господин Христов сте жонгльор, виртуоз сте във вашите вечни сравнения, но сравненията още не са доказателства! Царя има известни права, зад него има Конституция, зад подписа му стоят още много и много основания да си постави царя подписа, и после има цяла изпълнителна власт, а тук, при Вашия пример какво има?

- Ти си прост човек, не разбираш най-обикновените неща, а искаш да разбереш по-висшите! Ти знаеш какво имало зад царския подпис, но дивака - знае ли това? Разбира се, не! Аз зная законодателството, което има зад подписа в Библията.

Библията е едно законодателство, от несравнено по-висш ранг от законодателството, на която и да било държава! Това е законодателство, което решава съдбите на хората!

Царя, за да постави подписа си под една заповед, затова му е докладвано, че и на тази майка, за да постави пъпа на детето си в Библията, и то тъкмо на определено място, това е нашепвано от същества, които ръководят съдбите на хората! Поставянето на пъпа в Библията, може да се вземе като един подпис под един договор - библейския текст...

Аз виждам, че още Ви е смътно, но мислете, за да Ви стане ясно.

В разказа на Андрей за раждането му, има и други интересни идеи. Циганката е знаела повече от Вас лекарите и цялата съвременна наука -науката да ни се роди такова дете, каквото искаме. А древните маги са знаяли да раждат и светии, гении - учители на света.

- Това може да е случайно съвпадение! - извика вече нервиран българинът лекар.

- Има едно племе, което живее в Сините планини в Индия, което от край време наброява само 700 души, което се казва „тоди”. В него, когато умре жена, следващото раждане непременно е жена /момиче/, когато умре мъж, следващото раждане непременно е момче. Така че съотношението между мъжете и жените остава все едно и също, и общия брой на жителите му никога не се променя. Какво ще кажете на това? Запишете си и потърсете в Енциклопедията.

Как ще си обясните, че отгатнах името му? Ето, нека Ви каже казал ли ми е как се казва?

- Не съм му казал! - отговори Андрей.

Всички мълчаха и гледаха Христов.

- Тогава какво ще кажете за съдбата на Андрей? - запита немеца на френски.

- Майка му като поставила пъпа му в Библията - обърнала цялата му съдба на 180°, и ако досега е живял лошо и страдал, има още малко да страда. Това е докато измине пътя, определен му от циганката - пътя на Черната ложа, и да навлезе в пътя на Бялата ложа!

Вие виждате още едно съвпадение - майката на Андрей се моли да роди момче. И Рахил, може би преди 3 000 години, също се моли да роди момче. И двете майки се молят да имат момчета - и двете имат момчета, и двете кръщават момчетата си с името Дан.

И пак случайно ли, че този Йордан е наричан Аню - Андрей, и Христос като Андрей го призовава за Свой ученик, и тази същата личност, независимо от поводите си, идва да търси Учителя?...

Всичко това според Вас съвпадения и широки обобщения ли са? В Археологията по един единствен зъб, по една намерена кост от едно допотопно животно, възстановят цялото животно, защо и аз по толкова много „съвпадения”, „случайности”, да не мога да направя моите заключения? Разбира се, за моите заключения това не ми са единствените основания, аз имам още и други основания, но от съвсем друг характер, към които Вие нямата отношение, затова не Ви говоря за тях.

Андрей идва при мене, защото е закъснял в пътя. След преражданията си като Дан... и Андрей - ученик Христов, той се е отклонил от правия път, бил пленен от Черната ложа и изостанал назад в пътя си!

Сега Учителя идва и дава нов тласък на всички изостанали.

Както децата, за да учат, свързват уроците с игри, по този начин ги карат да учат, същото е и с възрастните. Ръководителите им използват съответните на съзнанието им стимули, да ги накарат да учат. Както майката на Андрей, така и самия Андрей, се ръководят от стимули, които отговарят на техните съзнания, но ръководителите им използват това за постигане на своите цели.

За Андрей в един друг свят, се борят две ложи! На тази борба тук в нашия свят са само проекциите, които ние наричаме „случайности” и „съвпадения”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...